Goldman Sachs: Αυξάνει τους μισθούς για να ανακόψει το κύμα των παραιτήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Αυξάνει τους μισθούς για να ανακόψει το κύμα των παραιτήσεων
Οι αναλυτές της Goldman Sachs θα κερδίζουν τώρα τουλάχιστον 110.000 δολάρια στο πρώτο έτος, ενώ οι ομόλογοι τους για το δεύτερο έτος θα αμείβονται με 125.000 δολάρια.

Η Goldman Sachs, αύξησε την αμοιβή για τα κατώτερα τραπεζικά στελέχη, όντας μεταξύ των τελευταίων μεγάλων τραπεζών της Wall Street που προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση μετά από μια παρουσίαση των ίδιων των αναλυτών της τράπεζας που αποκάλυψε τον συντριπτικό φόρτο εργασίας τους.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs θα κερδίζουν τώρα τουλάχιστον 110.000 δολάρια στο πρώτο έτος, ενώ οι ομόλογοι τους για το δεύτερο έτος θα αμείβονται με 125.000 δολάρια, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Οι συνεργάτες στο πρώτο έτος θα φτάσουν τα 150.000 δολάρια.

Οι αυξήσεις στην Goldman Sachs ταυτίζονται με αυτές στην Morgan Stanley, Citigroup και JPMorgan Chase, οι οποίες ανέβασαν τους αρχικούς μισθούς για τους κατώτερους τραπεζικούς υπαλλήλους σε 100.000 δολάρια, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν τις αποχωρήσεις που πυροδοτήθηκαν από τον έντονο φόρτο εργασίας εν μέσω ρεκόρ αριθμού συμφωνιών.

Το ζήτημα έγινε σημείο αναφοράς νωρίτερα φέτος αφού μια ομάδα 13 πρωτοετών αναλυτών στον επενδυτικό τραπεζικό όμιλο της Goldman Sachs παρουσίασε με λεπτομέρειες μια εβδομάδας εργασίας εκατό ωρών καθώς και τις αυξημένες πιθανότητες παραίτησης από την τράπεζα σε μια παρουσίαση που έκανε τον γύρο των social media

Ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, είχε πει ότι η τράπεζα ανταμείβει την κουλτούρα των υψηλών επιδόσεων και ότι η συνολική αποζημίωση για τους κατώτερους τραπεζίτες θα αντικατοπτρίζει τις ισχυρές επιδόσεις στον τραπεζικό όμιλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider