Αντιμέτωπος με μήνυση εργαζομένων του βρέθηκε ο διεθνούς φήμης Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστότερος ως Salt Bae, καθώς 5 ψήστες του στο εστιατόριο της Νέας Υόρκης καταγγέλλουν πως ο Γκιοκτσέ τους ζήτησε να πάνε από την Τουρκία στην αμερικανική πόλη, δουλεύοντας πολλές ώρες μετά από τη λήξη τη βάρδια τους χωρίς να αποζημιωθούν ποτέ για αυτές.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ανέφερε πως η αλυσίδα Nusr-Et steakhouse είχε δηλώσει ψευδώς τους ψήστες ως μάνατζερ του εστιατορίου «με στόχο να μην τους πληρώσει τις οφειλόμενες υπερωρίες τους, υποχρεώνοντας τους να δουλεύουν 70 ώρες ή και παραπάνω ανά εβδομάδα.
Σημειώνεται πως ο Salt Bae έγινε παγκοσμίως γνωστός από τα βίντεο του στα social media, στο οποία καθιέρωσε την κίνηση που τον καθιέρωσε με τον αλατοπιπέρωμα των κρεάτων, φτιάχνοντας στη συνέχεια τη δική του αυτοκρατορία στο χώρο των ακριβών εστιατορίων.
Τα εστιατόρια του Τούρκου σεφ φημίζονται για την ποικιλία κρέατος Wagyu, που προέρχεται από ιαπωνικά κοπάδια βοοειδών, τα οποία λέγονται Tajima-Gyu και τα οποία έχουν μεγαλώσει και τραφεί στην περιοχή Hyogo, κάτω από πολύ αυστηρά standards.