On: Η εταιρεία παπουτσιών με την στήριξη του Φέντερερ στοχεύει σε μια IPO 6 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
On: Η εταιρεία παπουτσιών με την στήριξη του Φέντερερ στοχεύει σε μια IPO 6 δισ. δολαρίων
Ο 20 φορές νικητής του Grand Slam συνεργάστηκε με την εταιρεία νωρίτερα φέτος για να αναπτύξει το παπούτσι τένις Roger Pro.

Η Οn, εταιρεία παπουτσιών με την υποστήριξη του Ελβετού αστέρα του τένις Ρότζερ Φέντερερ, εποφθαλμιά μια αποτίμηση αξίας άνω των 6 δισ. δολαρίων σε μια αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Η IPO έρχεται σε μια εποχή που τα αθλητικά είδη, ειδικά τα παπούτσια, αδειάζουν από τα ράφια των περισσότερων λιανοπωλητών, καθώς τα κλειστά γυμναστήρια λόγω COVID ωθούν περισσότερους ανθρώπους να ξεκινήσουν να τρέχουν για να διατηρηθούν σε φόρμα.

Η On ιδρύθηκε το 2010 από τους λάτρεις του παιχνιδιού Olivier Bernhard, David Allemann και Caspar Coppetti, με τον Φέντερερ να επενδύει ένα άγνωστο ποσό στην εταιρεία το 2019.

Federer

Ο 20 φορές νικητής Grand Slam συνεργάστηκε με την εταιρεία νωρίτερα φέτος για να αναπτύξει το παπούτσι τένις Roger Pro.

Η On κατασκευάζει επίσης μια 100% ανακυκλώσιμη μάρκα παπουτσιών, που ονομάζεται Cyclon, φτιαγμένη από το φυτό Ρίκινος. Τα παπούτσια διατίθενται μόνο βάσει συνδρομής και πρέπει να επιστραφούν στην εταιρεία για να δοθούν καινούρια μόλις φθαρούν.

Η εταιρεία, η οποία στοχεύει να συγκεντρώσει 622 εκατ. δολάρια στην IPO, υπολογίζει τη Βόρεια Αμερική ως τη μεγαλύτερη αγορά της, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 49% των συνολικών πωλήσεών της, ακολουθούμενη από την Ευρώπη.

Το Reuters είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι ο κατασκευαστής στόχευε στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το φθινόπωρο που θα μπορούσε να αποφέρει μια αποτίμηση μεταξύ 4 και 6 δισ. δολαρίων.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της On προσφέρουν περίπου 5,66 εκατ. μετοχές στην IPO. Η εταιρεία δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση αυτών των μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider