Την 21η Δεκεμβρίου το πράσινο φως για την εξαγορά της Wind από την United

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την 21η Δεκεμβρίου το πράσινο φως για την εξαγορά της Wind από την United
Για την 21 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους έχει οριστεί η απόφαση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Για την 21η Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί, εκτός απροόπτου η έγκριση ή μη της εξαγοράς της Wind από την United Group, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Αν δεν προκύψουν προσκόμματα που θα οδηγήσουν στην επανεξέταση της απόφασης- όπως η παρέμβαση κάποιου φορέα με έννομο συμφέρον, λίγο πριν το τέλος του χρόνου η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξαγορά η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται πέριξ του ενός δισ. ευρώ. Αφού γίνει αυτό, θα μπορεί να ξεκινήσει κι επισήμως η συγχώνευση των δύο εταιρειών η οποία ανακοινώθηκε το καλοκαίρι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μητρική της Nova και μέλος της BC Partners, ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά της Wind Hellas.

Αν η συναλλαγή προχωρήσει θα δώσει την δυνατότητα στη United Group να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρεία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης, Nova, δημιουργώντας έναν ισχυρό, ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και τηλεόρασης.

Επιπλέον, η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, δεδομένου ότι πλέον θα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλλάζουν οι ισορροπίες στην συνδρομητική τηλεόραση

Moody's: Πώς η εξαγορά της Wind ενισχύει το επιχειρηματικό προφίλ της United

Πώς η εξαγορά της Wind αλλάζει το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider