Η Κίνα ζητάει από την Didi να βγει από το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα ζητάει από την Didi να βγει από το χρηματιστήριο των ΗΠΑ
Ο λόγος είναι η ανησυχία για διαρροή ευαίσθητων δεδομένων, μετέδωσε το Bloomberg.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ζήτησαν από την κινεζική εταιρεία ride-hailing Didi να εξέλθει από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας της ανησυχίας για διαρροή ευαίσθητων δεδομένων, μετέδωσε το Bloomberg.

Η μετοχή της SoftBank, η οποία μετά την IPO, η οποία βρέθηκε μέσω του Vision Fund να ελέγχει πάνω από το 20% της Didi μετά την εισαγωγή στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αντέδρασε με πτώση σχεδόν 5%.

Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας ζήτησε από την Didi να εργαστεί πάνω στις λεπτομέρειες μια εξόδου η οποία υπόκειται στην έγκριση της κυβέρνησης. Η Didi θα μπορούσε είτε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση, είτε να μπει στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Μια ιδιωτικοποίηση θα γινόταν στην τιμή των 14 δολαρίων που είχε η μία μετοχή στην IPO, ενώ ένα float στο Χονγκ Κονγκ πιθανότατα θα ερχόταν με discount σε σχέση με την αξία των μετοχών της Didi στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια χρηματιστηριακή έξοδος που ορίζεται από μια κυβέρνηση θα είναι μια άνευ προηγουμένου κίνηση και καταδεικνύει τις συνεχιζόμενες πιέσεις του Πεκίνου να χαλιναγωγήσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς και να τους επιβάλει αυστηρότερες ρυθμίσεις. Η Didi είναι, μάλιστα, μια ειδική περίπτωση. Λίγο μετά την IPO στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, οι κινεζικές αρχές ξεκίνησαν έλεγχο στην εταιρεία. Η Didi φέρεται να τράβηξε το βλέμμα των αρχών επειδή προχώρησε σε μια IPO χωρίς να επιλύει εκκρεμή ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Η Didi είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ride-hailing και διατηρεί πολλά δεδομένα για δρομολόγια και χρήστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider