Η Nissan επενδύει 17,6 δισ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα 5 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nissan επενδύει 17,6 δισ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα 5 χρόνια
Nissan Z
Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να κυκλοφορήσει 23 νέα μοντέλα, εκ των οποίων τα 5 πλήρως ηλεκτρικά, μέχρι το 2030.

Η Nissan στοχεύει να επενδύσει 2 τρισ. γιέν (17,6 δισ. δολάρια) μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο την ενίσχυση του στόλου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της.

Σύμφωνα με το CNBC, η διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει 23 νέα μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εκ των οποίων τα 5 πλήρως ηλεκτρικά, μέχρι το 2030.

Ακόμα, στοχεύει στο 50% του εξηλεκτρισμού για τα οχήματα μάρκας Nissan κα Infiniti μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Η Nissan θέλει να κυκλοφορήσει και μια νέα γενιά μπαταριών (ASSB) στην αγορά μέχρι το 2028 και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην Γιοκοχάμα που θα είναι έτοιμι\ο μέχρι το 2024.

Όπως σημειώνει το CNBC, η Nissan είναι μια από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου που επιδιώκει τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της.

H Volvo ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο που στοχεύει να γίνει μια αποκλειστικά ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το 2030, ενώ η BMW θέλει το 50% των παραδόσεων οχημάτων της να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nissan: Επέκτεινε το τεχνικό της κέντρο στο Michigan - Στόχος τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider