Inditex: Αύξηση 21% στις πωλήσεις γ' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Inditex: Αύξηση 21% στις πωλήσεις γ' τριμήνου
Σε σταθερό συνάλλαγμα, οι πωλήσεις γ' τριμήνου σημείωσαν άνοδο 21%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020 και 10%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημαντικά αυξημένη ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων στο γ' τρίμηνο για την Industria de Diseno Textil SA (Inditex), καθώς τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο ανοίγουν με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης, ο ισπανικός όμιλος ρούχων, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού, σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών, οι πωλήσεις γ' τριμήνου σημείωσαν άνοδο 21%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020 και 10%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι καθαρές πωλήσεις εννεαμήνου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου ανήλθαν σε 19,3 δισ. ευρώ, με τις καθαρές πωλήσεις για το γ΄τρίμηνο να εκτιμούνται στα 7,36 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρεται, οι αναλυτές «έβλεπαν» τις πωλήσεις του γ΄τριμήνου κοντά στα 7,31 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με δεδομένα της FactSet.

Παράλληλα, για το εννεάμηνο, η Inditex παρουσίασε καθαρά κέρδη 2,5 δισ. ευρώ και έσοδα προ φόρων και επιτοκίων στα 5,4 δισ. ευρώ.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξήθηκαν 28% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H&M: Αύξηση 8% στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider