AT&T: Απόσχιση της WarnerMedia και συγχώνευση με την Discovery - «Κόβει» το ετήσιο μέρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AT&T: Απόσχιση της WarnerMedia και συγχώνευση με την Discovery - «Κόβει» το ετήσιο μέρισμα
Σε απόσχιση της WarnerMedia και σε συγχώνευσή της με τη Discovery προχωρά η AT&T.

Σε απόσχιση της WarnerMedia και σε συγχώνευσή της με τη Discovery προχωρά η AT&T, σε μια συμφωνία αξίας 43 δισ. δολαρίων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν 0,24 μετοχές της νέας εταιρείας, της Warner Bros. Discovery, για κάθε μετοχή που κατέχουν, με το συνολικό τους ποσοστό να φθάνει έως και το 71%. Η Warner Bros. Discovery θα είναι εισηγμένη στον Nasdaq, με τον κωδικό "WBD".

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της AT&T ενέκρινε ετήσιο μέρισμα 1,11 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερο ωστόσο από τα 2,08 δολάρια προηγουμένως.

«Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους μετόχους της AT&T προκειμένου να λάβουν μετοχές της WBD μετά τη συγχώνευση, όταν αυτή συμβεί», ανέφερε η AT&T σε ανακοίνωσή της. «Είμαστε σίγουροι ότι και οι δύο μετοχές θα αποτιμηθούν σύντομα με βάση τα σταθερά θεμελιώδη μεγέθη και τις ελκυστικές προοπτικές που αντιπροσωπεύουν», είπε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T, John Stankey.

Σημειώνεται πως η συναλλαγή αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του μεγάλου χρέους της AT&T, το οποίο έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο στα 156,2 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της υποχωρεί σχεδόν 5%, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχουν χάσει 11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider