Ήρθαν τα νέα Galaxy S22: Χαρακτηριστικά, τιμή και πότε κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήρθαν τα νέα Galaxy S22: Χαρακτηριστικά, τιμή και πότε κυκλοφορούν στην Ελλάδα
Tα νέα έξυπνα τηλέφωνα της Samsung δίνουν έμφαση στα υλικά κατασκευής, στην οθόνη, στην κάμερα και στην... τιμή.

Τρία μοντέλα υψηλών επιδόσεων, τα οποία θυμίζουν κάτι από Note, σύστησε στους λάτρεις των Android phones χθες η Samsung, μέσω της νέας εντυπωσιακής σειράς Samsung Galaxy S22. Με στόχο να αλλάξει τους όρους του «παιχνιδιού» στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς των smartphones, τα νέα έξυπνα τηλέφωνα της Samsung δίνουν έμφαση στα υλικά κατασκευής, στην οθόνη, στην κάμερα και στην... τιμή, ενώ το κορυφαίο μοντέλο, Galaxy S22 Ultra εμπλουτίζεται και με την περίφημη γραφίδα S Pen, η οποία αποτέλεσε σήμα κατατεθέν την σειράς Note που ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Galaxy S, αποτελεί μια νέα πρόταση της νοτιοκερεατικής εταιρείας που απευθύνεται τόσο στους λάτρεις της σειράς Galaxy S όσο και σε εκείνους της σειράς Note, τη διάθεση της οποίας σταμάτησε η Samsung πέρυσι. Κι αυτό γιατί τόσο η περίφημη γραφίδας, όσο και το design και ο όγκος της συσκευής έχουν το άρωμα του Note.

Ως το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, το Samsung Galaxy S22 Ultra έχει οθόνη Dynamic AMOLED 2x QHD, 6,8 ιντσών, εξαιρετικής ποιότητας και φωτεινότητας, με Vision Booster που φτάνει τα 1700nits, ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και touch sampling bit rate 240Ηz κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Σύμφωνα με την εταιρεία μάλιστα η οθόνη είναι η φωτεινότερη και εξυπνότερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κάποιο smartphone της και διακρίνεται για την εξαιρετική της ευκρίνεια και αντίθεση.

Στις φωτογραφικές επιδόσεις του κινητού περιλαμβάνεται μια οπίσθια κάμερα με τέσσερις φακούς διαφορετικής εστιακής απόστασης και έναν αισθητήρα βάθους. Η κύρια ευρυγώνια κάμερα είναι ανάλυσης 108ΜΡ και πλαισιώνεται από μία υπερευρυγώνια 12ΜΡ και δύο telephoto 10ΜΡ. Στο εν λόγω μοντέλα υπάρχει διαθέσιμη η λειτουργία 100x Space Zoom καθώς και λειτουργίες βελτιστοποίησης της εικόνας με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Όσο για το video έχει ανάλυση έως 8Κ με σταθεροποίηση εικόνας. Στην περίπτωση της εμπρόσθιας κάμερας η ανάλυση φτάνει τα 40 megapixel.

Το Galaxy S22 Ultra φορά τον νέο επεξεργαστή Exynos 2200, το πρώτο 4nm chipset για smartphone το οποίο υποστηρίζει την τεχνολογία ray tracing στα παιχνίδια, προσφέροντας κορυφαία γραφικά κι επιδόσεις. Σε επίπεδο αυτονομίας, το κινητό διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh, με ταχεία φόρτιση στα 45W με καλώδιο και στα 15 W ασύρματα.

Όσο για την γραφίδα είναι τοποθετημένη στην κάτω πλευρά της συσκευής και υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις στην απόκριση της κατά τις σημειώσεις, ενώ έχει αναβαθμιστεί και η εφαρμογή Samsung Notes για πιο εύκολη επισύναψη εικόνων και web διευθύνσεων. Στα θετικά του κινητού θα πρέπει να αναφερθεί και το armor aluminum από το οποίο είναι κατασκευασμένο, το οποίο ως το πιο ανθεκτικό του είδους του, τού δίνει έξτρα πόντους σε επίπεδο αντοχής.

Samsung Galaxy S22/S22+

Τα πιο προσιτά μοντέλα της σειράς, S22 και S22+ ομοιάζουν με τα περσινά Galaxy S από άποψη design, διαθέτουν ωστόσο τον επεξεργαστή και την τεχνολογία οθόνης του Ultra μοντέλου, δηλαδή φορούν τον επεξεργαστή Exynos 2200 ενώ η οθόνη τους είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X με τον ρυθμό ανανέωσης να φθάνει στα 120Hz.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν ωστόσο στις διαστάσεις των συσκευών με το S22 να έχει οθόνη 6,1 ιντσών και το S22+ οθόνη 6,6 ιντσών αλλά και στην μπαταρία η οποία στην περίπτωση του S22 φτάνει στα 3700mAh, ενώ στου S22+ στα 4500mAh. Η τελευταία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 45W και ασύρματη στα 15W, ενώ σε εκείνη του Galaxy S22 η ταχεία περιορίζεται στα 25W.

Στην περίπτωση της κάμερας συναντάμε ένα τριπλό κύριο σύστημα καμερών στην πίσω πλευρά, με τον δεύτερο τηλεφακό που υπάρχει στο Ultra να απουσιάζει. H ανάλυση της ευρυγώνιας φτάνει τα 50ΜΡ, ενώ οι υπερευρυγώνιοι φακοί και ο τηλεφακός είναι 12MP και 10MP αντίστοιχα. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 10 megapixel.

Πέρα από τα κινητά βέβαια η εταιρεία σύστησε στο κοινό της και το Galaxy Tab S8 Ultra, ένα Android tablet με οθόνη 14,6 ιντσών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει σε Android tablet της Samsung η οποία υπόσχεται εντυπωσιακή εμπειρία στην αναπαραγωγή video και σε gaming ενώ σύμφωνα με την εταιρεία είναι ιδανική για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που το νέο tablet διαθέτει δύο εμπρόσθιες κάμερες 12 MP προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία σε video calls και 3 μικρόφωνα για ακόμα καλύτερο ήχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο tablet διαθέτει και γραφίδα (S Pen).

Τιμές και διαθεσιμότητα

Η κυκλοφορία των νέων smartphones στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει από τις 25 Φεβρουαρίου, με το Galaxy S22 Ultra, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, στις 11 Μαρτίου, θα ακολουθήσουν τα Samsung Galaxy S22 και Samsung Galaxy S22+.

Αντίστοιχα οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν άμεσα για το κορυφαίο μοντέλο της σειράς τόσο από τις αλυσίδες συνεργαζόμενες καταστημάτων όσο κι από το Samsung eshop, ενώ για τα Galaxy S22 και το S22+ θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Για την περίοδο των προπαραγγελιών μάλιστα ισχύει προσφορά για τους καταναλωτές με δώρο τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds Pro.

Τα νέα είναι ευχάριστα και από άποψη τιμών αφού οι συσκευές κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς Galaxy S21 που κυκλοφόρησαν πέρυσι τέτοια εποχή. Όπως φαίνεται η κορεατική εταιρεία έχει απορροφήσει την αύξηση των τιμών που καταγράφεται διεθνών αλλά και την αύξηση στις μεταφορές.

Για την ακρίβεια οι τιμές των νέων μοντέλων της Samsung είναι:

  • Samsung Galaxy S22 – 128GB: 899 ευρώ
  • Samsung Galaxy S22 – 256GB: 949 ευρώ
  • Samsung Galaxy S22+ – 128GB: 1099 ευρώ
  • Samsung Galaxy S22+ – 256GB: 1149 ευρώ
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 128GB: 1299 ευρώ
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 256GB: 1399 ευρώ
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 512GB: 1499 ευρώ

Όλα τα παραπάνω έρχονται με μνήμη RAM 8GB με εξαίρεση την κορυφαία έκδοση του Ultra που έρχεται με RAM 12GB.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Samsung Electronics στοχεύει σε πιο οικολογικές οικιακές συσκευές μέσα στο 2022

Εργοστάσια των Toshiba και Samsung ξαναρχίζουν την παραγωγή τσιπ - «Φως στο τούνελ» της έλλειψης;

Το NFT στις... smart TV φέρνει η Samsung

gazzetta
gazzetta reader insider insider