Twitter: Κάτω από τις εκτιμήσεις κέρδη, έσοδα και χρήστες - Επαναγορά μετοχών ύψους 4 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Κάτω από τις εκτιμήσεις κέρδη, έσοδα και χρήστες - Επαναγορά μετοχών ύψους 4 δισ. δολαρίων
Twitter: Κάτω από τις εκτιμήσεις κέρδη, έσοδα και χρήστες - Επαναγορά μετοχών ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα βασικά μεγέθη της Twitter στο δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου social media.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,57 δισ. δολάρια έναντι 1,58 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA έφτασαν τα 489,4 εκατ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 499,5 εκατ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 33 σεντ έναντι εκτίμησης για 35 σεντ ανά μετοχή.

Ο αριθμός των ημερησία ενεργών χρηστών στο social media διαμορφώθηκε σε 217 εκατ. έναντι 218,6 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Twitter έφτασε να ανεβαίνει έως και 8% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, στον απόηχο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Υπενθυμίζεται πως είναι τα πρώτα αποτελέσματα της εταιρείας μετά από την αποχώρηση του Τζάικ Ντόρσεϊ από τη θέση του CEO και την αντικατάσταση του από τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Η Twitter υποχρεώνεται να παρουσιάσει τα μέτρα κατά της ρητορικής μίσους

gazzetta
gazzetta reader insider insider