Amazon: Ανακοίνωσε σπλιτ μετοχών 20 προς 1 - Κέρδη 6% στις προσυνδριακές συναλλαγές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Ανακοίνωσε σπλιτ μετοχών 20 προς 1 - Κέρδη 6% στις προσυνδριακές συναλλαγές
Στην ανακοίνωση πως θα προχωρήσει σε σπλιτ των μετοχών της σε αναλογία 20 προς 1 προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon.

Στην ανακοίνωση πως θα προχωρήσει σε σπλιτ των μετοχών της σε αναλογία 20 προς 1 προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως η εταιρεία θα προχωρήσει στην επαναγορά ίδιων μετοχών αξίας ως και 10 δισ. δολαρίων.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Amazon στις προσυνεδριακές συναλλαγές στην Wall Street ενισχύεται κατά περίπου 6%.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Amazon -ακολουθώντας το παράδειγμα της Alphabet, η οποία είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση τον περασμένο μήνα- ανακοίνωσε πως οι μέτοχοί της θα λάβουν 20 μετοχές για κάθε μετοχή που κατέχουν αυτήν τη στιγμή, ενώ εάν το σπλιτ γινόταν με βάση την τιμή του κλεισίματος της Τετάρτης, τότε η αξία κάθε μετοχής θα έπεφτε στα 139,28 δολάρια από τα 2.785,58 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, τα σπλιτ στις μετοχές δεν αλλάζουν ουσιαστικά τίποτα για την εταιρεία, εκτός από το ενδεχόμενο να κάνουν τις μετοχές προσβάσιμες σε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών λόγω της φθηνότερης τιμής τους.

Σημειώνεται παράλληλα, πως εντός του 2022 η μετοχή της Amazon έχει χάσει περίπου το 16% της αξίας της, ακολουθώντας την πορεία και των άλλων κολοσσών του τεχνολογικού κλάδου, ενώ κατά το δ' τρίμηνο του 2021 η εταιρεία ανέφερε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξής της από το 2001

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider