Στην Αθήνα η πρώτη ευρώ-αραβική Σύνοδος τον Νοέμβριο

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα η πρώτη ευρώ-αραβική Σύνοδος τον Νοέμβριο

Με στόχο τη δημιουργία ενός Ευρωαραβικού επιχειρηματικού συνδέσμου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβριο η 1η Ευρώ-Αραβική Σύνοδος.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Σύνοδος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με στόχο την χάραξη μιας συνεκτικής περιφερειακής πολιτικής η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου, ενώ την υποστήριξη στην πρωτοβουλία έχει εκφράσει η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Συνοδός θα κινηθεί σε δυο άξονες. Ο πρώτος θα αφορά την οικονομία και συγκεκριμένα τον τομέα των επενδύσεων σε ενέργεια, υποδομές, εμπόριο ενώ ο δεύτερος άξονας τη πολιτική για θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης, σταθερότητας. Στο περιθώριο των συζητήσεων σχεδιάζονται επιχειρηματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις σε υποψήφιους επενδυτές.

Την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν οι: Tawfic Khoury, πρόεδρος του Al-Iktissad Wal-Aamal Group, Χρήστος Φώλιας, πρώην υπουργός Ανάπτυξης, πρώην πρόεδρος του Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, Faysal Abou Zaki, αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος του Al-Iktissad Wal-Aamal Group και Συμεών Γ. Τσομώκος ιδρυτής και πρόεδρος του Οικονομικού Forum Δελφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider