Xρεωστική κάρτα ετοιμάζεται να λανσάρει ο OTE

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xρεωστική κάρτα ετοιμάζεται να λανσάρει ο OTE
Νέα σχέδια στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καταστρώνει ο Όμιλος, μέσω της Cosmote Payments.

Μεγάλα βήματα ετοιμάζεται να κάνει ο ΟΤΕ στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μέσω της θυγατρικής του Cosmote Payments που έχει μπει ήδη σε τροχιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr μάλιστα, η θυγατρική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου ετοιμάζεται, μεταξύ άλλων, να λανσάρει τον Σεπτέμβριο χρεωστική κάρτα για την διενέργεια συναλλαγών, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων για τον Όμιλο.

Να θυμίσουμε ότι η σχετική θυγατρική του ΟΤΕ «Cosmote Payments» ιδρύθηκε το 2018 και έλαβε τον Ιούλιο του 2020 αδειοδότηση ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ) από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφότου προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ (σ.σ το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 4.450.000 ευρώ) Με την άδεια αυτή μπορεί να παρέχει δραστηριότητες έκδοσης, διανομής και εξαργύρωσης ηλεκτρονικού χρήματος (ν. 4021/2011) και να παρέχει υπηρεσίες πληρωμών.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κατά τα πρότυπα αντίστοιχων Ιδρυμάτων Ηλεκτρονικών Πληρωμών που λειτουργούν στην χώρα μας, εκμεταλλευόμενη τόσο την ευρεία πελατειακή της βάση όσο και το δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός που διαθέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την εγκατάσταση συνδεδεμένων με την Cosmote Payments POS, σε μέρος του δικτύου φυσικών καταστημάτων της, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος. Με τον τρόπο η διεκπεραίωση των συναλλαγών θα γίνεται με την διαμεσολάβηση της Cosmote Payments ενώ τα φυσικά καταστήματα θα πιστοποιηθούν ως αντιπρόσωποι της Cosmote Payments αποτελώντας στην ουσία, σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών της.

Παρότι οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου θα εξειδικευτούν προσεχώς, για την έκδοση των καρτών ενδέχεται οι χρήστες να ανοίγουν ηλεκτρονικό λογαριασμό με την μορφή IBAN και μέσω αυτού να πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η διαδικασία για το άνοιγμα του ψηφιακού αυτού πορτοφολιού διευκολύνεται άλλωστε από την υπηρεσία «Συστηθείτε» (KYC- Know Your Customer) του gov.gr η οποία βεβαιώνει ψηφιακά και αυτόματα τα απαραίτητα για το άνοιγμα λογαριασμού, στοιχεία.

Παρότι η είδηση για την έκδοση κάρτας είναι νέα, υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου έχουν πολλές φορές στο παρελθόν εκφράσει την πρόθεση του τηλεπικοινωνιακού παρόχου να «αναπτυχθεί περαιτέρω στις ψηφιακές αγορές που δραστηριοποιείται (COSMOTE Insurance, BOX, COSMOTE Payments)» ώστε να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων. Οι νέες αυτές πηγές εσόδων δε, θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω και από τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών. Σημειωτέον ότι η Cosmote Payments είναι ήδη συνδεδεμένη με την εφαρμογή BOX, μεσολαβώντας για την διεκπεραίωση των συναλλαγών κατά τις παραγγελίες των καταναλωτών που πληρώνονται με κάρτα.

Του όλου εγχειρήματος ηγείται ο κ. Χρήστος Φουσκούδης, ο οποίος το περασμένο έτος ανέλαβε χρέη διευθύνοντος συμβούλου στην Cosmote Payments και ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει επικεφαλής της ομάδας New Business Development.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

COSMOTE Neo: Διπλάσια data στην ίδια τιμή από το πρώτο 100% digital πρόγραμμα κινητής

Cosmote: Ξεκινά η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων σταθερού ευρυζωνικού Ιnternet

Πρόστιμο 9,25 εκατ. ευρώ σε Cosmote και ΟΤΕ για τις κυβερνοεπιθέσεις του Σεπτεμβρίου 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider