Στην Αθήνα η Alibaba για συμφωνίες σε εμπόριο και τουρισμό

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα η Alibaba για συμφωνίες σε εμπόριο και τουρισμό

Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη υψηλόβαθμα στελέχη του κινεζικού κολοσσού Alibaba, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εκπρόσωπους του επιχειρηματικού κόσμου για συνεργασίες στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού.

Η επίσκεψη των στελεχών της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba στην Αθήνα η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των ελλήνων επιχειρηματιών που βλέπουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την δραστηριοποίηση τους στη τεραστία αγορά της Κίνας. Ήδη περισσότερες από 600 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο Ηilton.

Τα στελέχη της ALIBABA θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει για τις επιχειρήσεις το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο στην τεραστία αγορά της Κινάς και τους τρόπους με τους οποίους με στης πλατφόρμας Tmall Global μπορούν οι Έλληνες εξαγωγείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους κινέζους καταναλωτές, καθώς και τις δυνατότητες προσέλκυσης περισσοτέρων Κινέζων τουριστών μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Alitrip για την πρόσφορα υπηρεσιών τουρισμού στην Κινά . Επίσης θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση του συστηματος πληρωμών Alipay.

Σήμερα στις 4 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θα δεχθεί την κινεζική αντιπροσωπεία στα γραφεία του Επιμελητηρίου ενώ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών και συνάντηση με τον υφυπουργό Δημήτρη Μαρδά στην οποία θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι 60 επιχειρηματικών φορέων από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider