Ράλι 50% για τη μετοχή της Didi μετά από αναφορές για τέλος των ελέγχων της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 50% για τη μετοχή της Didi μετά από αναφορές για τέλος των ελέγχων της Κίνας
Μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τις κινεζικές αρχές να σταματούν τους ελέγχους στην εταιρεία.

Κατακόρυφη αύξηση, άνω του 50%, σημειώνει η μετοχή της Didi πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τις κινεζικές αρχές να σταματούν τους ελέγχους στην εταιρεία μίσθωσης υπηρεσιών οχημάτων (ride-hailing).

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι αρχές του Πεκίνου θα μπορούσαν να άρουν τον περιορισμό νέων συνδρομητών της Didi στην Κίνα και να επαναφέρουν σε λειτουργία το app της εταιρείας στην Κίνα ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδας.

Η εθνική ασφάλεια και τα lockdown

Όπως αναφέρει το CNBC, η κινεζική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από το 2020 συστηματικούς ελέγχους στις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις της χώρας και ειδικότερα σε ομίλους που είναι εισηγμένοι στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Ιούλιο του 2021 η αρμόδια αρχή κυβερνοασφάλειας της Κίνας κατηγόρησε την Didi για παράνομη συλλογή δεδομένων των πελατών της και αφαίρεσε το app από την κινεζική αγορά.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται χαλάρωση των ελέγχων από τις αρχές του Πεκίνου, εν μέσω ενδείξεων για κάμψη στην ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ μετά από τα lockdown για τον περιορισμό του κορονοϊού σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Σαγκάη.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η μετοχή της Didi σημειώνει κέρδη κοντά στο 53% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starbucks: Παρατείνεται η θητεία του μεταβατικού CEO - Άνοδος για τη μετοχή

Η Saudi Aramco ανεβάζει τις τιμές πετρελαίου για την Ευρώπη - Πάνω από τα 120 δολάρια το brent

gazzetta
gazzetta reader insider insider