Πούτιν: Απαγόρευσε στους επενδυτές από τη Δύση να πουλήσουν τα μερίδια τους σε στρατηγικές επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Απαγόρευσε στους επενδυτές από τη Δύση να πουλήσουν τα μερίδια τους σε στρατηγικές επενδύσεις
Η απαγόρευση, η οποία ισχύει άμεσα, αφορά μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhakin-1 στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Η Ρωσία απαγόρευσε σε επενδυτές από τις λεγόμενες μη φιλικές χώρες να πωλούν μετοχές σε ορισμένες στρατηγικές επιχειρήσεις και τράπεζες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, η απαγόρευση, η οποία ισχύει άμεσα, αφορά μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhakin-1 στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Η διαχειρίστριά του, ExxonMobil, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι βρισκόταν στη διαδικασία μεταβίβασης του μεριδίου του 30%.

Το διάταγμα απαγορεύει επίσης σε επενδυτές από μη φιλικές χώρες να πουλήσουν τα μερίδιά τους σε συμφωνίες κατανομής της παραγωγής, οι οποίες, εκτός από το Sakhalin-1, περιλαμβάνουν το έργο Sakhalin-2 LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) και το κοίτασμα πετρελαίου Kharyaga, καθώς και σε ρωσικές τράπεζες. Ο κατάλογος των τραπεζών πρόκειται να προετοιμαστεί από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα, και εν συνεχεία θα λάβει την έγκριση του Πούτιν.

Οι ιταλικές UniCredit και Intesa, ο αμερικανικός όμιλος Citi και η αυστριακή Raiffeisen συνεχίζουν να αναζητούν επιλογές για έξοδο από τη Ρωσία, ενώ άλλοι όπως η Societe Generale και η HSBC βρήκαν διέξοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Πούτιν και Μακρόν δεν έχουν τηλεφωνική επικοινωνία επειδή η Γαλλία δεν είναι μια φιλική χώρα

Η Ρωσία καλεί την Τουρκία να μην «αποσταθεροποιήσει» τη Συρία με μια εισβολή

Bloomberg: Η Ρωσία βρήκε νέα «οδό» εξαγωγής αργού από ένα μικρό λιμάνι της Αιγύπτου

gazzetta
gazzetta reader insider insider