Η Cineworld επιβεβαιώνει ότι εξετάζει αίτηση χρεοκοπίας 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Cineworld επιβεβαιώνει ότι εξετάζει αίτηση χρεοκοπίας 
Το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης στο Κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ για χρεοκοπία εξετάζει η Cineworld Group, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, σε συνέχεια δημοσιεύματος της Wall Street Journal.

Το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης στο Κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ για χρεοκοπία εξετάζει η Cineworld Group, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, σε συνέχεια δημοσιεύματος της Wall Street Journal.

Την Παρασκευή, η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι η κινηματογραφική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, στην οποία ανήκει η Regal Cinemas, ετοιμαζόταν να κηρύξει πτώχευση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς δεν κατάφερε να ανακτήσει τη συμμετοχή στους κινηματογράφους μετά την πανδημία. Η μετοχή της κατέγραψε ιστορικό χαμηλό.

Η εταιρεία, με χρέος 8,9 δισ. δολάρια στα τέλη του 2021, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η έλλειψη μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών κρατά μακριά τους θεατές και επηρεάζει τις ταμειακές ροές της. Στο κλείσιμο της Παρασκευής είχε χρηματιστηριακή αξία 56 εκατ. λιρών (66 εκατ. δολαρίων).

«Η Cineworld θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της ως έχουν μέχρι οποιαδήποτε αίτηση», ανακοίνωσε, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε συνομιλίες με πολλούς από τους κύριους μετόχους της, συμπεριλαμβανομένων των δανειστών και νομικών και οικονομικών συμβούλων.

Σημειώνεται πως πριν από δύο χρόνια η Cineworld εγκατέλειψε το σχέδιο εξαγοράς της Cineplex, και συνεχίζει να βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης, καθώς η καναδική εταιρεία ζητά αποζημίωση 1,23 δισ. δολαρίων Καναδά (946 εκατ. δολαρίων).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon και UnitedHealth μεταξύ των διεκδικητών για την εξαγορά της Signify Health

Credit Suisse: Ο Dixit Joshi νέος οικονομικός διευθυντής 

Η Carrefour παγώνει τις τιμές σε 100 προϊόντα στη Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider