Τριπλάσιες χρεοκοπίες για εταιρικά ομόλογα σε ΕΕ - ΗΠΑ το 2023 «βλέπει» η S&P

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τριπλάσιες χρεοκοπίες για εταιρικά ομόλογα σε ΕΕ - ΗΠΑ το 2023 «βλέπει» η S&P
Η S&P προειδοποιεί μέχρι και για τριπλασιασμό χρεοκοπιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 2023.

Η S&P εξέπεμψε SOS τονίζοντας ότι οι χρεοκοπίες στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά εταιρικά ομόλογα που αξιολογούνται κάτω από την επενδυτική βαθμίδα ενδέχεται μέχρι και να τριπλασιαστούν το 2023, ενώ αυξάνεται το κόστος δανεισμού.

Ο οίκος αξιολόγησης επεσήμανε ότι τα ποσοστά χρεοκοπίας των εταιρικών ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα φτάσουν το 3,75% και το 3,25% αντίστοιχα μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τα εν λόγω επίπεδα να είναι υπερδιπλάσια από τα αντίστοιχα 1,6% και 1,4% του Σεπτεμβρίου του 2022.

Μάλιστα, έσπευσε να συμπληρώσει πως δεν μπορούν να αποκλειστούν ποσοστά χρεοκοπίας της τάξης του 6% και 5,5%, δεδομένης της αβεβαιότητας για τη διάρκεια, το εύρος και το βάθος μιας πιθανής παγκόσμιας οικονομικής κάμψης.

«Αναμένουμε ότι οι αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας θα επιδεινωθούν, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη - για πολλές εταιρείες και ορισμένα κράτη - συνεχίζουν να διαβρώνονται», επεσήμανε η S&P στην έκθεσή της για τις προοπτικές του 2023, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου σε σύγκριση με του ιδιωτικού τομέα - Στα 1.504 ευρώ το μέσο ποσό τον Νοέμβριο

Σχέδιο Επιβίωσης - 9 προτάσεις για την επόμενη μέρα του Πρωτογενούς τομέα

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider