Renault: Πτώση στις πωλήσεις οχημάτων για 4η συνεχόμενη χρονιά το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Renault: Πτώση στις πωλήσεις οχημάτων για 4η συνεχόμενη χρονιά το 2022
Οι παραδόσεις στην αγορά της Γαλλίας, που είναι η μεγαλύτερη για τον όμιλο, υποχώρησαν κατά 15%, ενώ οι πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 25%.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων της Renault για το σύνολο του 2022, με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να επηρεάζεται αρνητικά από το προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι συνολικές παραδόσεις οχημάτων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,47 εκατ. για το περασμένο έτος, μειωμένες κατά 9,4% σε σχέση με τις παραδόσεις του 2021. Πρόκειται για την 4η συνεχόμενη χρονιά ετήσιας πτώσης για τις παραδόσεις οχημάτων της Renault.

Οι παραδόσεις στην αγορά της Ευρώπης υποχώρησαν κατά 0,7%, φτάνοντας το 6,4% επί των συνολικών πωλήσεων της Renault. Οι παραδόσεις στην αγορά της Γαλλίας, που είναι η μεγαλύτερη για τον όμιλο, υποχώρησαν κατά 15%, ενώ οι πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 25%

Αντίθετα, καταγράφηκε αύξηση στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Τουρκίας και του Μαρόκου, κατά 8%, 23% και 11% αντίστοιχα.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, σε παγκόσμιο επίπεδο οι παραδόσεις επιβατηγών οχημάτων της Renault υποχώρησαν κατά 8,5% εώ οι παραδόσεις των «ελαφρών» εμπορικών οχημάτων μειώθηκαν 12,7% σε σχέση με το 2021.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Renault αυξήθηκαν 12% σε ετήσιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου σε σύγκριση με του ιδιωτικού τομέα - Στα 1.504 ευρώ το μέσο ποσό τον Νοέμβριο

Σχέδιο Επιβίωσης - 9 προτάσεις για την επόμενη μέρα του Πρωτογενούς τομέα

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider