Έτος ισχυρής κερδοφορίας για την Airbnb το 2022: Εκτόξευση 24% για τα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτος ισχυρής κερδοφορίας για την Airbnb το 2022: Εκτόξευση 24% για τα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο
«Όλοι τομείς μας είδαν ανάπτυξη το 2022 καθώς οι επισκέπτες ξεπερνούσαν ολοένα και περισσότερο τις προβλέψεις και εμπιστεύονταν την Airbnb».

Η Airbnb ανακοίνωσε την Τρίτη τα εταιρικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, επιτυγχάνοντας το πρώτο κερδοφόρο έτος στην ιστορία της, με το outlook για το 2023 να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξο.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ήταν 319 εκατομμύρια δολάρια, ή 48 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 55 εκατομμύρια δολάρια, ή 8 σεντς ανά μετοχή, την περίοδο πέρυσι, αυξημένα κατά 24%. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Τα Ebitda ήταν 506 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελούν ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο.

Για ολόκληρο το έτος, η εταιρία ενοικίασης καταλυμάτων ανέφερε καθαρά κέρδη 1,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,79 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,59 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 8,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 αναμένεται να κυμαίνονται μεταξύ 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πάνω από τα 1,69 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπουν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

«Όλοι τομείς μας είδαν ανάπτυξη το 2022 καθώς οι επισκέπτες ξεπερνούσαν ολοένα και περισσότερο τις προβλέψεις και εμπιστεύονταν την Airbnb», έγραψαν στελέχη στους μετόχους σε επιστολή την Τρίτη. Η Airbnb ανέφερε κρατήσεις 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά το «καμπανάκι» της Wall Street η μετοχή της Airbnb εκτινάσσεται 9,37%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Axia Ventures: Μέσα από τις αντιξοότητες έρχεται η ευκαιρία - Τα top picks για το 2023 στο Χρηματιστήριο

Kolanovic (JP Morgan): Από «ταύρος» διαρκείας στο κουμπί του «sell» και σε μεγαλύτερες θέσεις άμυνας στις αγορές

Toshiba: «Βουτιά» 88% στα λειτουργικά κέρδη, με φόντο την παραίτηση «κορυφής» και την πρόταση εξαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider