BriQ Properties: Στα 136 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του 2022 - Ετήσια αύξηση 12%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
BriQ Properties: Στα 136 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του 2022 - Ετήσια αύξηση 12%
Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αναπροσαρμογή της αξίας των ακίνητων στους κλάδους των logistics και των ξενοδοχείων, όπου η BriQ επενδύει σταθερά κατά την τελευταία τετραετία.  

Mία αύξηση 12% στην αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της στο τέλος του 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η BriQ Properties, με την αποτίμηση των 26 ακινήτων της να φτάνει στα 136 εκατ. ευρώ από 122 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αναπροσαρμογή της αξίας των ακίνητων στους κλάδους των logistics και των ξενοδοχείων, όπου η BriQ επενδύει σταθερά κατά την τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα με την ανακοινωθείσα στις 23/02/2023 εξαγορά ακινήτων και στη συνέχεια συγχώνευση δια απορροφήσεως της Intercontinental International A.E.E.A.Π. («ICI»), η αξία του χαρτοφυλακίου της BriQ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε ακίνητα αξίας € 200 εκατ. περίπου, με την απόκτηση των 17 ακινήτων της ICI, ενώ θα αυξηθεί περαιτέρω με τη συνολική αξία των ακινήτων να φθάνει τα € 250 εκατ. περίπου, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η αγορά των εν λόγω 17 ακινήτων καθώς και των μετοχών της ICI θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό, ενώ η συγχώνευση δια απορρόφησης της ICI από τη BriQ θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών. Η συναλλαγή τελεί υπό σχετικές και αντίστοιχες για όμοιες συναλλαγές αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια εταιρικά όργανα και εποπτικές αρχές.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., κα Άννα Αποστολίδου, δήλωσε ότι «Από την εισαγωγή της Εταιρείας στο ΧΑ τον Ιούλιο του 2017 έως σήμερα, η BriQ έχει αυξήσει θεαματικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της από € 26 εκατ. σε € 136 εκατ. με προσεκτικές και στοχευμένες επενδύσεις σε κλάδους όπως τα logistics και τα ξενοδοχεία που έχουν προσφέρει υπεραξίες και υψηλές αποδόσεις. Στην περίοδο αυτή δώσαμε στους μετόχους μας € 18 εκατ. υπεραξίες στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και € 7,3 εκατ. σε μερίσματα για τις χρήσεις 2017-2021.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου σε σύγκριση με του ιδιωτικού τομέα - Στα 1.504 ευρώ το μέσο ποσό τον Νοέμβριο

Σχέδιο Επιβίωσης - 9 προτάσεις για την επόμενη μέρα του Πρωτογενούς τομέα

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider