MIG: Aιτήματα Ηλιόπουλου για ασφαλιστικά μέτρα και οικονομικό έλεγχο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
MIG: Aιτήματα Ηλιόπουλου για ασφαλιστικά μέτρα και οικονομικό έλεγχο
Η κίνηση από την Warrior Shipping της Δέσποινας Ηλιοπούλου, η Multiway Investments του Αντώνη Κλεάνθους και οι Ηλίας Μπέζας – Γιώργος Κανελλόπουλος.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητείται η αναστολή της απόφασης μεταβίβασης της Attica Group στην Strix (θυγατρική της Πειραιώς) κατέθεσαν οι μέτοχοι μειοψηφίας της MIG, οι οποίοι ελέγχουν το 12,99% και συσπειρώνονται γύρω από την οικογένεια Ηλιόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Warrior Shipping της Δέσποινας Ηλιοπούλου, η Multiway Investments του Αντώνη Κλεάνθους και οι Ηλίας Μπέζας – Γιώργος Κανελλόπουλος, άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικίου Αθηνών:

  • Α) Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της MIG, με αίτημα την αναστολή της ισχύος της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση της «Strix Holdings» για την ανταλλαγή του συνόλου των ομολογιακών δανείων της εταιρείας με τη συνολική συμμετοχή της στην «Attica Α.Ε. Συμμετοχών», της πραγματοποίησης της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 3ης Μαρτίου του 2023 με θέμα, μεταξύ άλλων, την έγκριση της προτεινόμενης συναλλαγής και της διενέργειας οποιασδήποτε πράξης συνδέεται με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
  • Β) Αίτηση Έκτακτου Ελέγχου κατά της MIG, κοινοποιούμενη προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα Πειραιώς, με αίτημα να διαταχθεί ο έλεγχος της εταιρείας για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα για δήθεν πιθανολογούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας, από ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους μη συνδεόμενη καθ’ οιονδήποτε με την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» κατά τα προηγούμενα πέντε έτη.

«Στις ως άνω δύο αιτήσεις συμπεριλαμβάνονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, ως χρόνος συζήτησης των οποίων ενώπιον του αρμόδιου Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ορίστηκε η Πέμπτη 2.3.2023. Υπενθυμίζεται ότι η λήψη αποφάσεων από την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13.2.2023 είχε αναβληθεί, κατόπιν αιτήματος της εκ των ανωτέρω αιτητριών μετόχου εταιρίας "Warrior Shipping Ltd", για την ερχόμενη Παρασκευή 3.3.2023 και ώρα 18:00. Η Εταιρία θα τηρεί ενήμερο το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη των ανωτέρω δικαστικών διαδικασιών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premier Capital Ελλάς: Νέο εστιατόριο McDonald’s στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Η Chillbox συμμετέχει σε δύο Εκθέσεις Franchise σε Αθήνα & Παρίσι

Ακίνητα: Τι φέρνει στο Μαρούσι το «καρέ» Dimand, Eurobank, PwC, Grivalia

gazzetta
gazzetta reader insider insider