Στο επίκεντρο της ΕΕΕΠ τα διαδικτυακά παίγνια - Έρχονται αλλαγές στην φορολόγηση των παικτών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο επίκεντρο της ΕΕΕΠ τα διαδικτυακά παίγνια - Έρχονται αλλαγές στην φορολόγηση των παικτών 
Αλλαγές στη φορολόγηση των κερδών των παικτών στο on line gaming προανήγγειλε ο  κ. Δημήτρης Τζανάτος, πρόεδρος της της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΕΠ).

Αλλαγές στη φορολόγηση των κερδών των παικτών στο on line gaming προανήγγειλε ο κ. Δημήτρης Ντζανάτος, πρόεδρος της της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΕΠ).

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης για την έκθεση πεπραγμένων για το 2022 της ΕΕΕΠ ο πρόεδρος της Αρχής ξεκαθάρισε ότι κύρια πρόθεση της ΕΕΕΠ είναι η βελτίωση του μοντέλου φορολόγησης των παικτών για συγκεκριμένα παίγνια.

Όπως τόνισε ο κ. Ντζανάτος παρέλαβαν τη μελέτη για την φορολόγηση στα κέρδη των παικτών, την οποία θα επεξεργαστούν προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέσα στο 2023 η Αρχή θα καταρτίσει πρόταση με όλες τις αλλαγές που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο φορολογίας παικτών στα διαδικτυακά παίγνια.

«Στόχος είναι να δοθεί λύση σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών καθώς το υφιστάμενο μοντέλο φορολόγησης είναι λάθος» είπε ο κ. Ντζανάτος ξεκαθαρίζοντας ότι η μελέτη δεν αφορά φορολογία παιχνιδιών σε στήλες, αλλά σε συνεδρίες και ειδικότερα για live casino, onine poker και slots.

Η καταπολέμηση του παράνομου τζόγου

«Πρέπει να σταματήσει η διαρροή προς τον παράνομο τζόγο» είπε με νόημα ο Πρόεδρος της Αρχής. Τόσο ο κ. Ντζανάτος όσο και διευθυντικά στελέχη έδωσαν έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης του παράνομου στοιχηματισμού, αναφέροντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, με αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια κλπ.

Από Αριστερά κ Δημήτρης Παπαδόπουλος Δ/ντης Προγραμματισμού Ρύθμισης κ Μελετών. Στο κέντρο ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ κ Δημήτρης Ντζανατός.  Δίπλα κ Γιώργος Γιαννόπουλος Μέλος Επιτροπής ΕΕΕΠ. Δεξιά η κα Γεωργία Χαλούλου Δ/ντρια Οικονομικών & Διοικητικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ στο εισαγωγικό σημείωμα του απολογισμού είναι σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε στο 2023 η έρευνα που αφορά τον παράνομο τζόγο. «Είναι η πρώτη έρευνα αυτής της φύσης που γίνεται στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά» είπε με νόημα. «Θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε δράσεις περιορισμού αυτού του εξαιρετικά αρνητικού και επικίνδυνου φαινομένου» είπε ο κ. Τζανάτος ο οποίος τόνισε ότι εξαιτίας της συγκεκριμένης έρευνας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η 3η πανελλαδική έρευνα της ΕΕΕΠ για την ιχνηλάτηση κοινωνικών παραμέτρων που σχετίζονται με τα παίγνια.

Ο πρόεδρος έκανε λόγο και για αναβάθμιση των ελέγχων που διενεργεί η ΕΕΕΠ για τον εντοπισμό παράνομων Sites που αφορούν διαδικτυακά τυχερά παίγνια. «Ερευνήσαμε την αγορά, κάναμε επιλογές συνεργατών, δούλεψαν σκληρά τα δικά μας στελέχη για να το πετύχουμε» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Έρχεται η 17η άδεια στο διαδικτυακό τζόγο

Η εταιρεία Elladix (Soft2Bet) θα πάρει σύντομα την 17η άδεια στην αγορά διαδικτυακών παιγνίων σύμφωνα με τον κ. Τζανάτο. Ειδικότερα η αίτηση βρίσκεται μία αναπνοή πριν την αδειοδότηση σε μία αγορά με τεράστιες ευκαιρίες.

Η αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων συνολικά αναπτύσσεται δυναμικά και θα συνεχίσει να το κάνει τα επόμενα χρόνια, κάτι που τεκμηριώνεται από την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και τις διεθνείς τάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΕΕΠ η αγορά διαδικτυακών παιγνίων:

-Είναι η μόνη αγορά τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα που μπορεί σε έναν εκτεταμένο βαθμό να εξάγει τεχνογνωσία και «προϊόντα».
-Είναι η μόνη αγορά που μπορεί να συμβάλλει σε τόσο αυξημένο βαθμό στην έρευνα και την τεχνολογική εξέλιξη στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή στοχεύει να αδράξει τις ευκαιρίες και να μην αφήσει να χαθεί χρόνος. Έτσι έχει ξεκινήσει μία σειρά κινήσεων προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές αυτές στο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να γίνει η Ελλάδα ελκυστική σε παγκόσμιο επίπεδο και δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να μεταφέρουν τις έδρες τους από «φορολογικούς παράδεισους» που βρίσκονται σήμερα όπως η Μάλτα.

Οι κοινωνικές παράμετροι του On Line Gaming

Σύμφωνα με την ΕΕΕΠ απαιτείται η διαμόρφωση ενός σταθερού μηχανισμού, που θα μετράει διαρκώς, θα αξιολογεί, θα λαμβάνει μέτρα, θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητά τους κ.λ.π.

Υπάρχει ήδη μία πλούσια διεθνής εμπειρία που διαρκώς εμπλουτίζεται και οι πάροχοι έχουν διαρκή επαφή με αυτήν. Η συνεργασία της ΕΕΕΠ με τους παρόχους , αλλά και με άλλους φορείς, είναι αυτονόητη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider