Ρεύμα: Μικρή μείωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούνιο

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Μικρή μείωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούνιο
Με την επιδότηση που θα ισχύσει για τον Ιούνιο (1,5 λεπτά ανά KWh), η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ελαττωμένο κατά 3% περίπου σε μηνιαία βάση.

Μικρή μείωση σημειώνει το τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ για τον Ιούνιο, το οποίο όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η επιχείρηση, διαμορφώνεται για τον επόμενο μήνα στα 15,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης, από 15,9 λεπτά ανά KWh τον Μάιο.

Με την επιδότηση που θα ισχύσει για τον Ιούνιο (1,5 λεπτά ανά KWh), η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ελαττωμένη κατά -3% περίπου σε μηνιαία βάση. Η τιμή για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες θα είναι τον επόμενο μήνα 16,7 λεπτά ανά KWh, από 17,1 λεπτά τον μήνα που διανύουμε.

Στα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα θα είναι η τιμή του νέου προγράμματος της εταιρείας, ΔΕΗ myHome 4All για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης, από 15,4 λεπτά ανά KWh τον μήνα που διανύουμε. Με την επιδότηση, διαμορφώνεται στα 13,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειωμένη κατά -3% περίπου σε σχέση με τον Μάιο.

Για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες, η τιμή θα είναι 20,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 21 λεπτά τον Μάιο. Εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθούν οι χρεώσεις και των υπόλοιπων εταιρειών προμήθειας.

Όπως έχει γράψει το Insider.gr, παράγοντες του κλάδου προβλέπουν τη συνέχιση και τον Ιούνιο της πτωτικής πορείας των τιμολογίων λιανικής ρεύματος για τα ελληνικά νοικοκυριά, σε «συγχρονισμό» με την εκτιμώμενη περαιτέρω πτώση των εγχώριων χονδρεμπορικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι ενδεικτικό ότι, την περίοδο ανακοίνωσης των χρεώσεων Μαΐου, τα προσθεσμιακά συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα «έτρεχαν» με 120 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ενώ αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο Ιουνίου κινείται στα 105 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2023 αποκλιμακώνεται σταδιακά η ενεργειακή κρίση σε όλη την Ευρώπη, με «όχημα» τη συνεχή πτωτική τάση των διεθνών τιμών αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider