Twitter: Το «όριο» του Μασκ για τις αναρτήσεις στρέφει τους χρήστες στο Mastodon 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Το «όριο» του Μασκ για τις αναρτήσεις στρέφει τους χρήστες στο Mastodon 
Ο αριθμός των ενεργών χρηστών στη γερμανική πλατφόρμα αυξήθηκε κατά 110.000 σε ένα 24ωρο. 

Σημαντική άνοδο φαίνεται να καταγράφει ο αριθμός των χρηστών του Mastodon, με τη γερμανική πλατφόρμα να φαίνεται πως ωφελείται από τους περιορισμούς που θέτει ο Έλον Μασκ στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της αμερικανικής πλατφόρμας ανέφερε σε ανάρτησή του το Σάββατο ότι οι μη επαληθευμένοι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν έως και 600 αναρτήσεις καθημερινά, ενώ οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να δουν 6.000 δημοσιεύσεις. Σκοπός είναι η «αντιμετώπιση της ακραίας απόσυρσης δεδομένων» και «χειαγώγησης του συστήματος». Αργότερα πρόσθεσε ότι τα όρια θα αυξηθούν σε 800 και 8.000 αντίστοιχα, χωρίς να διευκρινίζει για πόσο διάστημα θα βρίσκονται σε ισχύ.

Περίπου πέντε ώρες αργότερα, ο Μασκ αναθεώρησε ξανά τα όρια, αυξάνοντας τον αριθμό σε 1.000 για μη επαληθευμένους λογαριασμούς και 10.000 για επαληθευμένους χρήστες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιουτζίν Ρότσκο, επικεφαλής του Mastodon, ανέφερε την Κυριακή πως ο αριθμός των ενεργών χρηστών στη γερμανική πλατφόρμα αυξήθηκε κατά 110.000 σε ένα 24ωρο.

«Θα προτιμούσα να καταστρέφει ο Έλον Μασκ το site του κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας. Δεν είναι η πρώτη φορά» ανέφερε ο Ρότσκο.

Το Reuters σημειώνει ότι το Mastodon έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Twitter, αλλά αντί να ελέγχεται από μία εταιρεία, είναι εγκατεστημένο σε χιλιάδες διακομιστές υπολογιστών, οι οποίοι «τρέχουν» σε μεγάλο βαθμό από εθελοντές διαχειριστές που ενώνουν τα συστήματά τους σε ένα σύστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωγή κατά της Twitter επειδή... χρωστάει

gazzetta
gazzetta reader insider insider