Η επενδυτική του Καρλ Ίκαν «έκοψε» στο μισό το μέρισμα της, μετά από την επίθεση της Hindenburg

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επενδυτική του Καρλ Ίκαν «έκοψε» στο μισό το μέρισμα της, μετά από την επίθεση της Hindenburg
Θα διανείμει 1 δολάριο ανά μονάδα καταθέσεων στους επενδυτές της για το δεύτερο τρίμηνο, χαμηλότερα από τη συνήθη πληρωμή των 2 δολαρίων ανά μονάδα.

Η επενδυτική εταιρεία του Καρλ Ίκαν, Icahn Enterprises, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως μειώνει σημαντικά το μέρισμα προς τους μετόχους της, μήνες αφότου το short-selling fund, Hindenburg Research, την κατηγόρησε ότι λειτουργεί μια απάτη σχετικά με την καταβολή μερισμάτων.

Η Icahn Enterprises ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 1 δολάριο ανά μονάδα καταθέσεων στους επενδυτές της για το δεύτερο τρίμηνο, χαμηλότερα από τη συνήθη πληρωμή των 2 δολαρίων ανά μονάδα.

Η μετοχή της επενδυτικής έφτασε να σημειώνει απώλειες κοντά στο 30% στη συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο ο Ίκαν αποκάλυψε ότι είχε αναδιαρθρώσει 3,7 δισ. δολάρια σε προσωπικά δάνεια, , σε μια προσπάθεια να αναιρέσει τη ζημία που προκάλεσε ο πωλητής ανοιχτών πωλήσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 269 εκατ. δολαρίων, ή 72 σεντς ανά καταθετική μονάδα, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, πολύ υψηλότερες από τις ζημίες ύψους 128 εκατ. δολαρίων, ή 41 σεντς ανά μονάδα, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αβεβαιότητα «γεννά» ευκαιρίες - Σε πολύμηνα υψηλά οι εισροές κεφαλαίων στις αγορές, με 67,5 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider