Alaska Air Group: Εξαγορά της Hawaiian Airlines - Στο $1,9 δισ. το ύψος της συμφωνίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alaska Air Group: Εξαγορά της Hawaiian Airlines - Στο $1,9 δισ. το ύψος της συμφωνίας
H Alaska Air θα καταβάλει 18 δολάρια ανά μετοχή της Hawaiian σε μετρητά, ενώ αναλαμβάνει περίπου 900 εκατ. δολάρια σε χρέος. 

Την Hawaiian Airlines εξαγοράζει η Alaska Air Group Inc. έναντι 1,9 δισ. δολαρίων. Υπό τους όρους της συμφωνίας, η Alaska Air θα καταβάλει 18 δολάρια ανά μετοχή της Hawaiian σε μετρητά, ενώ αναλαμβάνει περίπου 900 εκατ. δολάρια σε χρέος.

H συμφωνία θα δημιουργήσει την πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας με έναν συνδυασμένο στόλο 365 αεροπλάνων και με 138 πόλεις προορισμού, με συνολικά 54,7 εκατ. επιβάτες ετησίως. Σύμφωνα με την Alaska Air, η Χονολουλού θα γίνει βασικός κόμβος, με διευρυμένες υπηρεσίες μεταξύ της Χαβάης και της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ, ενώ θα δημιουργήσει νέες συνδέσεις για πτήσεις από και προς την Ασία.

Και οι δύο επωνυμίες θα διατηρηθούν, με τα κεντρικά γραφεία της νέας εταιρείας να εδρεύουν στο Σιάτλ.

«Αυτός ο συνδυασμός είναι ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα στο συλλογικό μας ταξίδι για να παρέχουμε μια καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία στους πελάτες μας και να επεκτείνουμε τις επιλογές για τους ταξιδιώτες της Δυτικής Ακτής και της Χαβάης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alaska Airlines, Ben Minicucci.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν την εξαγορά, ενώ η συμφωνία αναμένεται να κλείσει τους επόμενους 12-18 μήνες.

Η μετοχή της Alaska Air έχει υποχωρήσει 7% έως τώρα φέτος, ενώ της Hawaiian έχει καταγράψει πτώση 53%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Roche εξαγοράζει τη φαρμακευτική Carmot Therapeutics για 2,7 δισ. δολάρια

Spotify: Έρχονται 1.500 απολύσεις για βελτίωση της κερδοφορίας - «Φεύγει» το 17% των εργαζομένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider