Tesla: Επεισόδια στο Gigafactory του Βερολίνου από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Επεισόδια στο Gigafactory του Βερολίνου από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές
Το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία | Tesla
Η σχεδιαζόμενη επέκταση των εγκαταστάσεων σε γειτονικό δάσος προκαλεί μεγάλες εντάσεις. Συνελήφθησαν 16 άτομα, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Αντιμέτωπη με σφοδρές διαμαρτυρίες βρίσκεται η Tesla στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, όπου ακτιβιστές προσπαθούν να σταματήσουν την επέκταση των εγκαταστάσεων της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα απαιτούσε την αποψίλωση μέρους του γύρω δάσους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο. Τουλάχιστον 16 άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή μετά από ενέργειες που συμπεριλάμβαναν εισβολή σε παρακείμενο αεροδρόμιο, ζημιές σε νέα οχήματα Tesla και αποκλεισμό ενός δρόμου που δίνει πρόσβαση στο εργοστάσιο, ανέφερε η αστυνομία της πολιτείας του Βρανδεμβούργου σε ανακοίνωσή της.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 21 αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Το εργοστάσιο της Tesla έξω από το Βερολίνο, στην πόλη Gruenheide, έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο δυσαρεστημένων ντόπιων και περιβαλλοντικών ομάδων. Στα τέλη του 2019, το άνοιγμα του εργοστασίου καθυστέρησε για μήνες λόγω νομικών εμπλοκών από ομάδες που ανησυχούσαν ότι η τοποθεσία θα χρησιμοποιούσε πολύ νερό και θα απειλούσε την τοπική άγρια ζωή.

Στο σήμερα, ακτιβιστές έχουν κατασκηνώσει σε ένα δάσος κοντά στο εργοστάσιο από τον περασμένο Φεβρουάριο για να διαμαρτυρηθούν για την πιθανή επέκταση του. Τον Μάρτιο, η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο και να στείλει τους εργαζομένους στο σπίτι μετά από εμπρηστική επίθεση σε κοντινό πύργο ηλεκτρικού ρεύματος που προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε όλη την περιοχή.

Ο Γιοργκ Στάινμπαχ, υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Εργασίας του Βραδεμβούργου, δήλωσε ότι οι ενέργειες των διαδηλωτών ήταν «απαράδεκτες».

«Το μέλλον χρειάζεται προοπτικές όπως η Tesla», είπε ο Στάινμπαχ σε μια ανάρτηση στο X. «Πολλοί άνθρωποι ήδη σήμερα ζουν από αυτές τις δουλειές».

Το εργοστάσιο, το οποίο παράγει το Model Y - το επιβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη πέρυσι - απασχολεί περίπου 12.000 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ESPO: Στα 80 δισ. οι επενδυτικές ανάγκες στα ευρωπαϊκά λιμάνια την επόμενη δεκαετία

McDonald’s: Έσπασαν το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στην Ελλάδα – Τα νέα καταστήματα

Tetra Pak Hellas: Από πού προήλθε ο τζίρος των 60 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider