Apple: Μεγάλες εκπτώσεις στα iPhone στην Κίνα για να αντιμετωπίσει την Huawei

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Μεγάλες εκπτώσεις στα iPhone στην Κίνα για να αντιμετωπίσει την Huawei
Προσφέρει για 2η φορά μέσα στο 2024 εκπτώσεις στα iPhone για να ενισχύσει τις πωλήσεις

Νέα επιθετικό γύρο εκπτώσεων ξεκίνησε η Apple στον Tmall, τον επίσημο ιστότοπο της στην Κίνα, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 2.300 γιουάν (318 δολάρια) σε επιλεγμένα μοντέλα iPhone.

Η καμπάνια θα διαρκέσει από τις 20 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου, η δεύτερη μετά από εκείνη που είχε πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο.

Η έκπτωση έρχεται καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός επιδιώκει να υπερασπιστεί τη θέση του στην κινεζική αγορά των high-end smartphones, όπου αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους τοπικούς αντιπάλους, ειδικά από τη Huawei που παρουσίασε το νέο Pura 70 τον περασμένο μήνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Ενώ η υψηλότερη έκπτωση στην καμπάνια του Φεβρουαρίου ήταν 1.150 γιουάν, αυτή τη φορά οι εκπτώσεις, φτάνουν έως και 2.300 γιουάν. Η μεγαλύτερη έκπτωση ισχύει για το μοντέλο iPhone 15 Pro Max 1 TB, ενώ και άλλα μοντέλα έχουν σημαντικές μειώσεις τιμών.

Η προηγούμενη προσπάθεια εκπτώσεων της Apple τον Φεβρουάριο φαίνεται ότι βοήθησε την εταιρεία να μετριάσει την επιβράδυνση των πωλήσεων στην Κίνα.

Οι αποστολές της Apple στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε στοιχεία από την Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT). Αυτό σηματοδοτεί σημαντική βελτίωση από το πρώτο δίμηνο του 2024, όταν η εταιρεία γνώρισε πτώση 37% στις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ryanair: Εκτόξευση κερδών στα 1,92 δισ. ευρώ

Westnet-LG: Δυναμική Συνεργασία για Digital Signage Λύσεις

Noval Property: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 43,47 εκατ. ευρώ με δημόσια προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider