Motor Oil: Προσφορά 114,7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Ηλέκτωρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Motor Oil: Προσφορά 114,7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Ηλέκτωρ
Το ΔΣ της Ελλάκτωρ θα αξιολογήσει περαιτέρω την προσφορά. Ανέθεσε στον εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό οίκο Axia Ventures Group, να εξετάσει το δίκαιο και εύλογο (fairness opinion) του προσφερθέντος τιμήματος.

Προσφορά, ύψους 114,7 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση των μετοχών που κατέχει η Ελλάκτωρ στην Ηλέκτωρ κατέθεσε η Motor Oil. Η προσφορά υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις και αφορά το 94,44% του μετοχικού κεφαλαίου της Ηλέκτωρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Motor Oil βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάκτωρ Α.Ε. για την απόκτηση είτε από την ίδια είτε από θυγατρική αυτής του συνόλου των μετοχών που κατέχει η Ελλάκτωρ Α.Ε. στην εταιρεία με την επωνυμία «Ηλέκτωρ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών» εφεξής η «Ηλέκτωρ» και αντιπροσωπεύουν το 94,44% του εκδοθέντος και πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Ηλέκτωρ.

Στο πλαίσιο αυτό, απέστειλε σήμερα προσφορά, η οποία υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 114,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως για την υπογραφή της συναλλαγής εκκρεμεί η οριστικοποίηση της σύμβασης αγοράς των ως άνω μετοχών υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς από τα δύο μέρη καθώς και η λήψη των σχετικών εταιρικών αποφάσεων των δύο μερών.

Την προσφορά επιβεβαίωσε, σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, και η Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με αυτή, έγινε αποδέκτης προσφοράς, για την εξαγορά από την Motor Oil (Ελλάς), του συνόλου των μετοχών που κατέχει στη θυγατρική της Ηλέκτωρ ΑΕ και αντιστοιχεί σε ποσοστό 94,44% του εκδοθέντος και πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου.

Το ύψος του προσφερθέντος τιμήματος ανέρχεται σε 114,7 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε μετοχική αξία 121,5 εκατ. ευρώ για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. Η προσφορά υπόκειται στις συνήθεις αιρέσεις και προϋποθέσεις για τις συναλλαγές αυτού του είδους.

To Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας σε σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για την προαναφερόμενη προσφορά την οποίαν θα αξιολογήσει περαιτέρω και ανέθεσε στον εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό οίκο Axia Ventures Group, να εξετάσει το δίκαιο και εύλογο (fairness opinion) του προσφερθέντος τιμήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εστίαση: Δρέπει τα οφέλη της τουριστικής σεζόν και μάχεται δύο μεγάλα «αγκάθια»

ΟΔΔΗΧ: Άντληση 250 εκατ. ευρώ από επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - Στο 3,51% η απόδοση

NielsenIQ: Ιστορικό υψηλό για το μερίδιο της ιδιωτικής ετικέτας – Στο 25,4% στο α' τρίμηνο του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider