EFG International: Άλμα 10% για τη μετοχή – Κλείνει η συμφωνία Λάτση με τη Julius Baer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EFG International: Άλμα 10% για τη μετοχή – Κλείνει η συμφωνία Λάτση με τη Julius Baer
Άλμα σημειώνουν οι μετοχές της EFG International, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η οικογένεια του Σπύρου Λάτση.

Άλμα σημειώνουν οι μετοχές της EFG International, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, στον απόηχο δημοσιεύματος που θέλει την ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer Group να ανακοινώνει σύντομα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της EFG International, που εκτοξεύτηκε έως και 10%, διεκόπη προσωρινά λόγω της έντονης μεταβλητότητας που πυροδότησε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Inside Paradeplatz. Το δημοσίευμα μετέδωσε φήμες ότι η ανακοίνωση του deal ενδέχεται να γίνει ακόμη και την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Το Bloomberg είχε αναφέρει στα τέλη Μαΐου ότι η Julius Baer με έδρα τη Ζυρίχη βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με την EFG τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνένωσης, επικαλούμενο πηγές που γνώριζαν την υπόθεση. Οι συνομιλίες ξεκινούν, σταματούν και ξαναξεκινούν, αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συναλλαγή, είχαν σχολιάσει οι πηγές.

Τυχόν συμφωνία μεταξύ των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε έναν διαχειριστή πλούτου με υπό διαχείριση assets αξίας άνω των 500 δισ. ελβετικών φράγκων (561 δισ. δολάρια). Θα δώσει συνέχεια στον μετασχηματισμό της ελβετικής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας που ξεκίνησε πέρυσι όταν η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η UBS Group, εξαγόρασε την ανταγωνίστρια Credit Suisse σε μια κίνηση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider