Τι ήχο θα βγάζει ο κινητήρας της ηλεκτρικής Ferrari; Ο CEO απαντά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι ήχο θα βγάζει ο κινητήρας της ηλεκτρικής Ferrari; Ο CEO απαντά
Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari χρειάζεται τουλάχιστον έναν χρόνο για να βγει στους δρόμους, αλλά οι πρώιμες δοκιμές δείχνουν ότι προσφέρει όλα τα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά και το δυνατό αίσθημα μιας αληθινής Ferrari, σύμφωνα με τον CEO της Ferrari, Benedetto Vigna.

Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari χρειάζεται τουλάχιστον έναν χρόνο για να βγει στους δρόμους, αλλά οι πρώιμες δοκιμές δείχνουν ότι προσφέρει όλα τα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά και το δυνατό συναίσθημα μιας κανονικής Ferrari, σύμφωνα με τον CEO της Ferrari, Benedetto Vigna.

«Ο τελικός κριτής θα είναι ο πελάτης», δήλωσε ο Vigna στο CNBC κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου E-Building της εταιρείας στο Μαρανέλο της Ιταλίας. «Περισσότερος κόσμος άρχισε να δοκιμάζει την ηλεκτρική Ferrari μας και έχει καλή εμπειρία. Τα οδηγικά χαρακτηριστικά παραμένουν εκεί».

Σύμφωνα με τον Vigna, το καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας Ferrari είναι η συναισθηματική εμπειρία. Έχοντας οδηγήσει ο ίδιος την αμιγώς ηλεκτρική Ferrari, είπε: «Το βίωσα αυτού του είδους το συναίσθημα».

Το σχέδιο της Ferrari να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο είναι ένα τολμηρό και ακριβό στοίχημα για μια αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας που φημίζεται για τους «βρυχόμενους», ισχυρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές πληροφορίες για το ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο δεν αναμένται νωρίτερα από το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Ωστόσο, η ιδέα μιας ηλεκτροκίνητης Ferrari έχει ήδη πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ των φίλων της μάρκας αλλά και των πλούσιων συλλεκτών αυτοκινήτων.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αυτής επικεντρώνεται στον ήχο του κινητήρα. Οι μηχανές της Ferrari είναι διάσημες για τον καθηλωτικό «βρυχυθμό» τους. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι σε μεγάλο βαθμό αθόρυβοι.

Ο Vigna είπε ότι η ισχυρή ακουστική της Ferrari θα είναι πάντα «αυθεντική», που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα προσπαθήσει να αναπαράγει τον ήχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης μέσω πλαστών προγραμμάτων ήχου. Υπαινίχθηκε, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να ενισχύσει ή να αναδείξει καλύτερα τον φυσικό ήχο ενός ηλεκτροκινητήρα.

«Ο ηλεκτροκινητήρας δεν είναι αθόρυβος», είπε. «Υπάρχει τρόπος να τον αφήσετε να παίξει με μοναδικό τρόπο».

Ο Vigna πρόσθεσε ότι ο ήχος του κινητήρα είναι μόνο ένα μέρος της εκπληκτικής εμπειρίας οδήγησης του supercar. «Αλληλεπιδράτε με τα μάτια, με τα αυτιά, με το πλήρες σώμα σας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider