Γιαννακόπουλος: Η επέτειος των 100 ετών βρίσκει τη ΒΙΑΝΕΞ στην κορυφή – Στο 1,3 δισ. η συμβολή της στο ΑΕΠ

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιαννακόπουλος: Η επέτειος των 100 ετών βρίσκει τη ΒΙΑΝΕΞ στην κορυφή – Στο 1,3 δισ. η συμβολή της στο ΑΕΠ
Το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας, οι εκτιμήσεις για το 2024, οι νέες συνεργασίες και η «ιερή υποχρέωση».

Με το… δεξί μπαίνει η φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ του Ομίλου Γιαννακόπουλου στον δεύτερο αιώνα λειτουργίας της, έχοντας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Ακολουθώντας μία σταθερή πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας, η εταιρεία η οποία ξεκίνησε το 1924 από ένα μικρό φαρμακείο στην οδό Πειραιώς, έχει ήδη κατακτήσει την κορυφή της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων, ενώ στόχος είναι να συνεχίσει την ανοδική πορεία της μέσα στην επόμενη εκατονταετία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής της ΒΙΑΝΕΞ, η διοίκησή της προχώρησε σε μία «ενδοσκόπηση» από ανεξάρτητους φορείς, σχετικά με την πραγματική συμβολή της στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.

Όπως προκύπτει, συνοπτικά, το όφελος της εταιρείας για την υγεία των πολιτών της χώρας ήταν 3.081 λιγότερες νοσηλείες και 5.551 κερδισμένα χρόνια ζωής. Όσον αφορά στο οικονομικό αποτύπωμα, σχετική μελέτη κατέδειξε ότι εισφέρει 1,3 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ, ενώ 13.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τη δραστηριότητά της.

Άνω των 500 εκατ. ο εκτιμώμενος τζίρος το 2024

Η επιτυχία, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν συνεπάγεται εφησυχασμό για τη ΒΙΑΝΕΞ, καθώς εμπλουτίζει τις δραστηριότητές της, «χτίζει» καινούριες συνεργασίες, δραστηριοποιείται σε νέους τομείς και στοχεύει σε περαιτέρω επέκταση και εδραίωση εντός και εκτός συνόρων.

«Η επέτειος των 100 ετών βρίσκει τη ΒΙΑΝΕΞ στην κορυφή, μεταξύ όλων των ελληνικών και ξένων εταιρειών, ενώ φέτος αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά τη δεύτερη εκ των τριών επετειακών εκδηλώσεων, που έχουν σχεδιαστεί για τον έναν αιώνα λειτουργίας της.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανέρχονται πλέον στους 1.360, με την διοίκηση να αναγνωρίζει τον κομβικό τους ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της αλλά και να αναγνωρίζεται για τις συνθήκες εργασίας που τους παρέχει.

«Tο σημαντικότερο κεφάλαιό μας παραμένουν οι άνθρωποι. Αυτό πρέσβευε και ο ιδρυτής του Ομίλου Παύλος Γιαννακόπουλος και είμαστε υπερήφανοι που λάβαμε πρόσφατα μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΒΙΑΝΕΞ κατέκτησε τη 2η θέση ανάμεσα σε όλους τους κλάδους και την 1η θέση στο φαρμακευτικό κλάδο στην κατάταξη των πιο ελκυστικών εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2024, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Employer Brand ,που πραγματοποίησε η Randstad.

Ανεβαίνει ο πήχης

Το στίγμα του μεγάλου ηγέτη της Παύλου Γιαννακόπουλου παραμένει ανεξίτηλο στη φιλοσοφία της ΒΙΑΝΕΞ, η οποία όπως φαίνεται έφτασε στην κορυφή όχι μόνο για να μείνει αλλά και για να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις της.

«Όσοι περνούν την πόρτα του γραφείου μας διαβάζουν αυτό που πάντα έλεγε ο Παύλος: για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη. Ναι, είμαστε στην κορυφή, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε όραμα, αφοσίωση και πίστη, σα να ξεκινήσαμε χθες, σα να ξεκινάμε σήμερα. Σήμερα, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να πραγματοποιεί σταθερά βήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Υλοποιούμε παραγωγικές επενδύσεις, όπως και πάρα πολλές εταιρείες στον κλάδο στην Ελλάδα, ενισχύοντας τόσο το θετικό μας αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά και διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό μας», τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Κωνσταντίνος Παναγούλιας

Οι νέες συνεργασίες και η «ιερή υποχρέωση»

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες συνεργασίες στον τομέα της ιατρικής ακριβείας και γονιδιωματικής ανάλυσης αλλά και στη νέα συνεργασία που ανακοινώθηκε προ ημερών στον τομέα της Τεχνολογίας με την UΒITEC. «Δημιουργήθηκε η UBI7000 για να μπορέσουμε να είμαστε πάντα πρωτοπόροι, να ακολουθούμε πάντα την τεχνολογία και ίσως πολλές φορές να τη δημιουργούμε», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο Όμιλος επιμένει να στηρίζει το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας. Παράλληλα, μίλησε για το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης που «τρέχει» η εταιρεία, το οποίο -όπως επεσήμανε- ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Στην αποστολή και την κοινωνική δράση της αιωνόβιας πλέον ΒΙΑΝΕΞ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Παναγούλιας:

«Βασική αρχή της διοίκησης είναι ότι μέρος της υπεραξίας πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και μέσω του Ιδρύματος “Παύλος Γιαννακόπουλος” έχουν υποστηριχθεί 110 Ιδρύματα και Οργανισμοί και 35 κρατικά νοσοκομεία».

Μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιστορικής εταιρείας, ο κ. Παναγούλιας τόνισε:

«Το αποτύπωμα που παρουσιάσαμε σήμερα φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα του Παύλου Γιαννακόπουλου και των αδερφών του. Η παρούσα διοίκηση, πιστή στην παρακαταθήκη, έχει ιερή υποχρέωση να οδηγήσει τη ΒΙΑΝΕΞ στη δεύτερη εκατονταετία της ύπαρξής της και να εγγράψει ένα δικό της αποτύπωμα, πολύ πιο εμφατικό από αυτό που παρουσιάστηκε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΒΙΑΝΕΞ: Η πρώτη Φαρμακευτική εταιρεία που πιστοποιείται για το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ επενδύει στις εταιρείες iDNA Genomics & iDNA Laboratories

Δ. Γιαννακόπουλος: «100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ και συνεχίζουμε» - Στόχος η κορυφή της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider