Υπερταμείο: Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας – Η συνεργασία ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπερταμείο: Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας – Η συνεργασία ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ
Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ομάδα εργασίας ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ είναι το ακίνητο του Τάε-Κβον-Ντο στο Φάληρο.

Πιο στενή γίνεται η συνεργασία των θυγατρικών του Υπερταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ενόψει των αλλαγών που έρχονται στο Υπερταμείο μέχρι το τέλος της χρονιάς όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αξιοποίηση εμβληματικών ακινήτων της δεύτερης, με έμφαση σε αυτά που παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία για την εθνική οικονομία, τον τουρισμό και τη βιομηχανία.

Το ΤΑΙΠΕΔ που έχει εκτελέσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ωρίμανση εκατοντάδων ακινήτων και πολλούς διαγωνισμούς για την αξιοποίησή τους θα μεταφέρει την τεχνογνωσία στην ΕΤΑΔ. Αυτό θα γίνει μέσω κοινής ομάδας εργασίας που θα συσταθεί με επικεφαλής στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ και η οποία θα λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΤΑΔ.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ομάδα εργασίας ΤΑΙΠΕΔ–ΕΤΑΔ είναι το ακίνητο του Τάε-Κβον-Ντο στο Φάληρο. Μετά από την ανεπιτυχή κατάληξη του τελευταίου διαγωνισμού που κρίθηκε άγονος η ομάδας εργασίας αναμένεται να προχωρήσει σε έρευνα αγοράς και premarketing για να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Εξάλλου, το Υπερταμείο προχωρά αυτό το διάστημα και σε διαγωνισμό για την καταγραφή, ωρίμανση και αξιοποίηση έως και 36.000 ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ. Μέσω συμφωνίας πλαισίου οι εταιρείες που θα επικρατήσουν στον διαγωνισμό θα αναλάβουν την εκτίμηση πακέτων ακινήτων του Δημοσίου και θα προτείνουν την καλύτερη αξιοποίησή τους. Με βάση αυτόν τον διαγωνισμό, αναμένεται πως τουλάχιστον 1.000 ακίνητα θα μπουν στο άμεσο πλάνο ωρίμανσης και αξιοποίησης με πιο πιθανό σενάριο την δημιουργία ειδικών εταιρικών σχημάτων με τη συμμετοχή ιδιωτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Στο επίκεντρο η πέμπτη δόση – Οι εκκρεμότητες για το φθινόπωρο

Ακρίβεια: Οι στρεβλώσεις που κρατούν ψηλά τις τιμές – Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν

Πώς μοιράζεται η πίτα των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία – Στην κορυφή ενέργεια και ακίνητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider