Το «φράγμα» των 19 εκατ. επιβατών έσπασε η Ryanair τον Ιούνιο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «φράγμα» των 19 εκατ. επιβατών έσπασε η Ryanair τον Ιούνιο
Αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι - Πώς έκλεισε η χρονιά.

Ένα σημαντικό ορόσημο στην μέχρι σήμερα ιστορία της έπιασε η Ryanair τον Ιούνιο, καταφέρνοντας να μεταφέρει μέσα σε έναν μόλις μήνα 19 εκατομμύρια επιβάτες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κίνησης του Ιουνίου που δημοσίευσε.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2024 ο συνολικός αριθμός των επιβατών που εμπιστεύτηκε τον low cost αερομεταφορέα για τα ταξίδια του έφτασε τα 19,3 εκατομμύρια έναντι 17,4 εκατομμύριων τον Ιούνιο του 2023, καταγράφοντας αύξηση 11%. Αποτέλεσε δε τον μήνα με την καλύτερη ιστορικά επίδοση, της Ryanair.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα, κινήθηκε και ο συντελεστής πληρότητας του αερομεταφορέα, ο οποίος έφτασε το 95% παραμένοντας ωστόσο αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023.

Οι συνολικές πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα έφτασαν τις 106.000 παρότι ακυρώθηκαν σχεδόν 400 πτήσεις λόγω καθυστερήσεων από τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας (ATC), όπως αναφέρει η Ryanair.

Από τον περσινό Ιούνιο έως και φέτος ο ιρλανδικός αερομεταφορέας μετέφερε 188,8 εκατομμύρια επισκέπτες, γεγονός που σηματοδοτεί μια αύξηση της τάξης του 9% σε σχέση με πέρυσι όπου είχε μεταφέρει 173,4 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο συντελεστής πληρότητας το τρέχον έτος παρέμεινε σταθερός σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας το 94%.

Το 2023 η πιο κερδοφόρα χρονιά

Να θυμίσουμε ότι το 2023 αποτέλεσε και την κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της Ryanair καθώς αντιστάθμισε τα ανεβασμένα λειτουργικά κόστη με αύξηση επιβατών και εσόδων.

Τα κέρδη μετά από φόρους της ιρλανδικής αεροπορικής για το σύνολο του 2023 εκτοξεύθηκαν κατά 34% στα 1,92 δισ. ευρώ ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 13,44 δισ. ευρώ με 25% αύξηση σε ετήσια βάση καθώς η εταιρεία εξυπηρέτησε 23% περισσότερους πελάτες σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, μεταφέροντας συνολικά 184 εκατ. επιβάτες με τα αεροπλάνα της.

Η αυξημένη επιβατική κίνηση σε συνδυασμό με αυξήσεις στα ναύλα των εισιτηρίων βοήθησαν την εταιρεία να ανταπεξέλθει στην ετήσια αύξηση 24% στα λειτουργικά κόστη αλλά και 32% στα έξοδα για τα καύσιμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της το 2024 θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 200 εκατομμύρια επιβάτες, δεδομένης της ανοδικής πορείας στο σύνολο του κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η σχέση των ελληνικών επιχειρήσεων με την τεχνητή νοημοσύνη και το πρόβλημα του AI Brain Drain

Ryanair: Εκτόξευση κερδών στα 1,92 δισ. ευρώ

Καταλύτης για την ανάπτυξη των ΜμΕ τα private equity funds – Κεφάλαια 4 δισ. θα διαχειρίζονται μέχρι το 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider