Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2024 - Τρεις ευρωπαϊκές στο top10

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2024 - Τρεις ευρωπαϊκές στο top10
Περισσότεροι από 21 εκατομμύρια επιβάτες σε 100 χώρες που πετούν με περισσότερες από 350 διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, κατέθεσαν την άποψη και το κριτήριό τους, διαμορφώνοντας την λίστα με τις 100 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2024. 

Τα World Airline Awards δημιουργήθηκαν από την Skytrax, τον Διεθνή Οργανισμό Αξιολόγησης Αεροπορικών Εταιρειών, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελούν ένα μεγάλο ετήσιο θεσμό και παράλληλα μία έρευνα ικανοποίησης για τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών, τα αποτελέσματα της οποίας για το 2024 ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Περισσότεροι από 21 εκατομμύρια επιβάτες σε 100 χώρες που πετούν με περισσότερες από 350 διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, κατέθεσαν την άποψη και το κριτήριό τους, διαμορφώνοντας τη λίστα με τις 100 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2024.

Την πρώτη θέση για το 2024 κατέλαβε η Qatar Airways, ρίχνοντας από την κορυφή την Singapore Airlines. Είναι η όγδοη φορά που ο αερομεταφορέας του Κατάρ λαμβάνει την πρώτη θέση στην 25χρονη ιστορία των βραβείων. Οι επιβάτες προτιμούν την αεροπορική της Μέσης Ανατολής για την άνεση, το νόστιμο φαγητό, την σύγχρονη ψυχαγωγία, τη ζεστή εξυπηρέτηση και τον σύγχρονο στόλο αεροσκαφών που διαθέτει. Η εταιρεία καλύπτει 341 αεροδρόμια σε όλη την Αυστραλία, την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική, με πτήσεις άμεσα διαθέσιμες σε πολλούς παγκόσμιους προορισμούς. Επίσης, η Qatar Airways κέρδισε διακρίσεις για την Καλύτερη Business Class στον κόσμο, την Καλύτερη Business Class Lounge στον κόσμο και την Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Μέση Ανατολή.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν η Singapore Airlines που έχασε την κορυφή, ενώ στην τρίτη ήταν η Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων . Οι αεροπορικές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής τα πήγαν καλά συνολικά, διεκδικώντας 7 από τις 10 κορυφαίες θέσεις. Καμία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία δεν μπήκε στην πρώτη πεντάδα, αφού αυτή συμπλήρωσαν η ιαπωνική ANA All Nippon Airways και η Cathay Pacific με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία κέρδισε επίσης την Καθαρότερη Αεροπορική Εταιρεία στον κόσμο.

Η Japan Airlines βρέθηκε στην έκτη θέση, η Turkish Airlines κατατάχθηκε έβδομη, κερδίζοντας τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη, ενώ αναγνωρίστηκε επίσης για το φαγητό της με το βραβείο Best Business Class Catering. Η EVA Air της Ταϊβάν ήταν στην όγδοη θέση, ενώ στην ένατη θέση βρέθηκε ο Όμιλος Air France-KLM. Η Air France κέρδισε επίσης βραβεία για την Καλύτερη Εστίαση Πρώτης Θέσης στον κόσμο, την Καλύτερη Δείπνο Πρώτης Θέσης στο σαλόνι (στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού) και την Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Δυτική Ευρώπη. Την δεκάδα συμπλήρωσε η Swiss International Air Lines -το 2023 ήταν εκτός top10, στο No1- κερδίζοντας επίσης τη δεύτερη θέση για το καλύτερο σαλόνι πρώτης θέσης στον κόσμο στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ζυρίχης.

Αν και καμία αεροπορική εταιρεία της Βόρειας Αμερικής δεν μπήκε στο top 10, η Delta Air Lines ανακηρύχθηκε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην περιοχή χάρη στο εξυπηρετικό προσωπικό της.

Η Aegean Airlines κατέλαβε την 40η θέση. Σημειώνεται πως η ελληνική εταιρεία, για 13η συνεχή χρονιά και 14η φορά συνολικά στα 25 χρόνια λειτουργίας της, αναγνωρίστηκε για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που παρέχει και κατέκτησε τον τίτλο της Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη στα βραβεία. Ταυτόχρονα κατέκτησε τη 2η θέση στην κατάταξη για την «Καλύτερη Περιφερειακή Εταιρεία στον Κόσμο» και την 3η θέση στην κατάταξη για την «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στην Νότια Ευρώπη».

Δείτε παρακάτω τις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2024

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emirates
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Cathay Pacific Airways
  6. Japan Airlines
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Air France
  10. Swiss International Air Lines

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mega deal 24 δισ. δολαρίων Cebu - Airbus για αγορά 150 αεροσκαφών

Κορυφαία διάκριση για την Star Alliance στα World Travel Awards 2024

Το «φράγμα» των 19 εκατ. επιβατών έσπασε η Ryanair τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider