Tesla: Το ράλι της μετοχής έσβησε τις ζημιές και έφερε κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Το ράλι της μετοχής έσβησε τις ζημιές και έφερε κέρδη
Στο κλείσιμο της Παρασκευής, οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων βρέθηκαν στα 251,55 δολάρια.

Η τιμή της μετοχής της Tesla γνώρισε άνοδο την Παρασκευή όχι μόνο για να εξαλείψει τις φετινές ζημιές, αλλά για να αυξήσει τα εβδομαδιαία κέρδη της στο 27%.

Σύμφωνα με το CNBC, οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έκλεισαν την Παρασκευή στα 251,55 δολάρια. Πέρυσι έκλεισαν το έτος στα 248,48 δολάρια, ενώ υποχώρησαν στα 138,80 δολάρια τον Απρίλιο.

Το τελευταίο ράλι πυροδοτήθηκε από μια καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση παραδόσεων για το δεύτερο τρίμηνο, που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Ενώ οι παραδόσεις εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά 4,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η πτώση ήταν λιγότερο έντονη από την πτώση του πρώτου τριμήνου και αυτό έδωσε στους επενδυτές λόγους αισιοδοξίας για το δεύτερο εξάμηνο.

Τον Απρίλιο, οι μετοχές της Tesla έπεσαν σε χαμηλό 52 εβδομάδων μετά από μια σειρά ανησυχητικών εξελίξεων. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία προέβη σε πλήθος περικοπών προσωπικού, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι η Tesla είχε ακυρώσει τα σχέδια της για να παράγει σύντομα ένα οικογενειακό αυτοκίνητο χαμηλού κόστους στο εργοστάσιό της στο Τέξας.

Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου στις 23 Ιουλίου. Τα μεικτά περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πιθανό να βρεθούν στο επίκεντρο.

Από πέρυσι, η Tesla ξεκίνησε να προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις και κίνητρα για να προσελκύσει πελάτες στη γερασμένη γκάμα ηλεκτρικών της οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών σεντάν Model 3, των χρηστικών οχημάτων crossover Model Y και των πιο ακριβών Model S sedan και Model X SUV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider