AXIA: Τιμή στόχος στα 11,50 ευρώ για τη Lamda

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AXIA: Τιμή στόχος στα 11,50 ευρώ για τη Lamda
Ως ένα ξεχωριστό investment case χαρακτηρίζει τη Lamda Development η AXIA που θέτει τιμή στόχο στα 11,50 ευρώ, με σύσταση buy.

Ως ένα ξεχωριστό investment case χαρακτηρίζει τη Lamda Development η AXIA που θέτει τιμή στόχο στα 11,50 ευρώ, με σύσταση buy.

Σύμφωνα με την επενδυτική, η Lamda αποτελεί μια μοναδική επενδυτική περίπτωση στο ΧΑ, προσφέροντας ένα μείγμα σταθερότητας από τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και μια μεγάλη ευκαιρία δημιουργίας αξίας για τους μετόχους της από το έργο του Ελληνικού, το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει υψηλές πιθανές αποδόσεις στους επενδυτές.

Το Ελληνικό αποτελεί ένα τεράστιο έργο αποτελούμενο από πολλά μέρη και πολλές παράμετροι που έχουν αλλάξει από το 2021, όταν ξεκίνησε το έργο. Από τότε:

- Η εκτέλεση του έργου έχει προχωρήσει και η ορατότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά, παρά τη δικαιολογημένη καθυστέρηση δεδομένου του μεγέθους του έργου, αλλά από την άλλη πλευρά,

- Ο πληθωρισμός έχει επηρεάσει το κόστος δόμησης και τις τιμές πώλησης κατοικιών,

- Έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων που τιμωρούν υπερβολικά μακροπρόθεσμα έργα όπως το έργο του Ελληνικού και μειώνουν την όρεξη των επενδυτών για το real estate.

Η AXIA ξεκινά εκ νέου κάλυψη της Lamda, υπό νέο αναλυτή. Ακολουθώντας μια πολύ συντηρητική προσέγγιση στις υποθέσεις της στο βασικό σενάριο, φτάνει σε τιμή στόχο στα 11,5 ευρώ που αντιπροσωπεύει 65% περίπου ανοδικά περιθώρια από τα τρέχοντα επίπεδα συναλλαγών.

Στο «αρνητικο σενάριο», η μετοχή εξακολουθεί να προσφέρει περιθώριο ανόδου 36% (9,60 ευρώ), ενώ στο «θετικό σενάριο» η τιμή στόχος είναι στα 16 ευρώ ή περίπου 129% περιθώριο ανόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider