ASML: Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ASML: Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το β' τρίμηνο
Τα έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν στα 6,21 δισ. ευρώ έναντι των εκτιμήσεων της LSEG για 6,03 δισ. ευρώ.

Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η ASML για το β' τρίμηνο, καθώς το ενδιαφέρον για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης εντείνει τη ζήτηση για τον εξοπλισμό παραγωγής ημιαγωγών της ολλανδικής τεχνολογικής εταιρείας.

Αναλυτικά, τα έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν στα 6,21 δισ. ευρώ έναντι των εκτιμήσεων της LSEG για 6,03 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη, βρέθηκαν στα 1,58 δισ. ευρώ έναντι 1,43 που αναμενόταν από την LSEG.

Προηγουμένως, η ASML είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα κυμαίνονταν μεταξύ 5,7 και 6,2 δισ. ευρώ. Σε ετήσια βάση, έχουν παρουσιάσει πτώση 9,5% ενώ τα καθαρά κέρδη έχουν μειωθεί κατά 18,7%.

Οι παραγγελίες για εξαρτήματα της ASML , ένας βασικός δείκτης για την αγορά, ανήλθαν σε 5,6 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο, με αύξηση άνω του 24% σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εταιρείες ημιαγωγών στον κόσμο, παράγοντας εργαλεία γνωστά ως μηχανήματα λιθογραφίας ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUV), τα οποία απαιτούνται για την κατασκευή των πιο προηγμένων τσιπ.

Η ASML έχει προηγουμένως αποκαλέσει το 2024 «μεταβατικό» έτος, καθώς αναμένει ότι η βιομηχανία ημιαγωγών θα αρχίσει να ανακάμπτει μετά από ένα δύσκολο 2023. Η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητο το guidance της για το σύνολο του έτους και δήλωσε ότι προβλέπει καθαρές πωλήσεις μεταξύ 6,7 και 7,3 δισ. ευρώ για το γ' τρίμηνο.

«Ενώ υπάρχουν ακόμη αβεβαιότητες στην αγορά, κυρίως λόγω του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, αναμένουμε ότι η ανάκαμψη της βιομηχανίας θα συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ASML, Christophe Fouquet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος CEO στην HSBC

gazzetta
gazzetta reader insider insider