Eurobank: Αναγκαία η οικονομική μεταμόρφωση της ΕΕ για να μην μείνει πίσω από ΗΠΑ - Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Αναγκαία η οικονομική μεταμόρφωση της ΕΕ για να μην μείνει πίσω από ΗΠΑ - Κίνα
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε από την Επιτροπή τον Απρίλιο να επεξεργαστεί συγκεκριμένες συγκεκριμένα σχέδια δράσης για την περαιτέρω πρόοδο του εν λόγου εγχειρήματος.

Η ανατροπή της γεωπολιτικής παγκόσμιας ισορροπίας μετά την πανδημία, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ενδεχόμενη επάνοδος του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία έχει αφυπνίσει την ΕΕ για την ανάγκη οικονομικού μετασχηματισμού ώστε να μην υστερεί, ιδίως σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Κίνα, τονίζει η Eurobank.

Η συνειδητοποίηση ότι η ένωση κεφαλαιαγορών θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κινητοποίηση ιδιωτικών αποταμιεύσεων για τη χρηματοδότηση αυτής της αναμόρφωσης έχει θέσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο επίκεντρο των προσπαθειών της ΕΕ μετά από μια δεκαετία περιορισμένης προόδου, προσθέτει.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρόμοια αυτής των ΗΠΑ, ενώ η πρόσφατη έκθεση Λέττα για την Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά καθιστά την εν λόγω πρωτοβουλία βασικό στόχο, με προτεινόμενη μετονομασία σε Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων.

Καθώς αποτελεί στόχο κοινού συμφέροντος η καταβολή προσπαθειών για την περαιτέρω ανάπτυξη της ένωσης κεφαλαιαγορών, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε από την Επιτροπή τον Απρίλιο να επεξεργαστεί συγκεκριμένες συγκεκριμένα σχέδια δράσης για την περαιτέρω πρόοδο του εν λόγου εγχειρήματος.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωπαϊκών εκλογών θέτουν υπό αμφισβήτηση τον ηγετικό ρόλο της Γαλλίας στην εν λόγω πρωτοβουλία, δημιουργώντας ενδεχομένως ένα κενό που θα πρέπει να καλυφθεί για την πραγματοποίηση περαιτέρω βημάτων προς τον στόχο επίτευξης μιας εύρυθμης ένωσης κεφαλαιαγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Έσπασε το διήμερο αρνητικό σερί

Alpha Bank και Ταμείο Ανάκαμψης συμβάλλουν στην αναγέννηση της Λίμνης Ευβοίας

Οι τράπεζες σε εγρήγορση - Έρχεται ο 5ος πόλος - Τα κοινοτικά κονδύλια στο επίκεντρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider