CrowdStrike: «Βουτιά» 20% της μετοχής μετά το παγκόσμιο black out

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CrowdStrike: «Βουτιά» 20% της μετοχής μετά το παγκόσμιο black out
Βυθίζεται η μετοχή της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike μετά την σημαντική διακοπή λειτουργίας στα συστήματα της

Βυθίζεται η μετοχή της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike την Παρασκευή μετά την σημαντική διακοπή λειτουργίας στα συστήματα της εταιρείας, η οποία επηρέασε επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η διακοπή σχετίζεται με πρόσφατη ενημέρωση των συστημάτων της, όπως ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε διαδικασία επαναφοράς. Επίσης, διαβεβαιώνει ότι το παγκόσμιο black out σε πληροφοριακά συστήματα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση ή σε ζητήματα ασφαλείας, αλλά σε τεχνικό πρόβλημα.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία κατασκευάζει λογισμικό για να βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται την ασφάλειά τους σε περιβάλλοντα πληροφορικής, διολισθαίνουν 20% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ.

Η Microsoft, η οποία επίσης ανέφερε επίσης προβλήματα που επηρεάζουν τις υπηρεσίες cloud Azure και τη σουίτα εφαρμογών Microsoft 365, βλέπει η μετοχή της να υποχωρεί κατά 2,5% στις συναλλαγές πριν το άνοιγμα της αγοράς. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο κάποιοι ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα με πολλές υπηρεσίες.

Πλήθος ιστοσελίδων κατέρρευσαν την Παρασκευή το πρωί, αεροπλάνα καθηλώθηκαν στα αεροδρόμια και τηλεοπτικά στούντιο σταμάτησαν να εκπέμπουν, εν μέσω ενός παγκόσμιου τεχνολογικού black out.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία του ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος

gazzetta
gazzetta reader insider insider