Κάλυψη της Intrakat ξεκινάει η Euroxx με τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάλυψη της Intrakat ξεκινάει η Euroxx με τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ
Κάλυψη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής στη χώρα, της Intrakat, ξεκινάει η Euroxx με σύσταση «overweight» και τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ.

Κάλυψη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής της χώρας, της Intrakat, ξεκινάει η Euroxx με σύσταση «overweight» και τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Intrakat βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά πλέον είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο. Αυτή η ανάκαμψη θα είναι εμφανής στην κερδοφορία τα επόμενα τρία χρόνια με τα EBITDA το 2026 να αναμένεται να φτάσουν τα 180 εκατ. ευρώ, βάσει των εκτιμήσεων της Euroxx, από μόλις 16 εκατ. ευρώ το 2023.

Η χρηματιστηριακή δηλώνει πως η Intrakat είναι έτοιμη να καρπωθεί τα οφέλη μιας κατασκευαστικής έκρηξης. Ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει μετά τη ισχυρή πτώση στα χρόνια της ελληνικής κρίσης. Αυτό είναι εμφανές από την ισχυρή αύξηση του ανεκτέλετου και το έργα που αναμένεται να προκύψουν. «Πιστεύουμε ότι η Intrakat είναι πλέον έτοιμη να προσφέρει σε αυτό τον αναπτυξιακό κύκλο και αναμένουμε νέα έργα άνω των 10 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, πέρα ​​από το τρέχον ανεκτέλεστο ποσό των 4,9 δισ. ευρώ.

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε κύκλο εργασιών 2,4 δισ. ευρώ το 2026 (από 850 εκατ. ευρώ περίπου το 2023), EBITDA 180 εκατ. ευρώ και ROE περίπου 30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider