BP: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, αυξάνει το μέρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, αυξάνει το μέρισμα
Ισχυρότερα από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP  και αύξησε το μέρισμά του, παρά το γεγονός ότι προειδοποιεί για σημαντικά χαμηλότερα περιθώρια διύλισης.

Ισχυρότερα από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP και αύξησε το μέρισμά του, παρά το γεγονός ότι προειδοποιεί για σημαντικά χαμηλότερα περιθώρια διύλισης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε υποκείμενο κέρδος κόστους αντικατάστασης, που χρησιμοποιείται ως δείκτης για τα καθαρά κέρδη, 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με μια συναίνεση που καταρτίστηκε από το LSEG, όπως αναφέρει το CNBC.

Η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι αύξησε το μέρισμά της κατά 10% στα 8 σεντς ανά μετοχή ενώ επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της στο τέταρτο τρίμηνο, στα 1,75 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες. Επίσης, δεσμεύτηκε να ανακοινώσει επαναγορά μετοχών 3,5 δισ. δολαρίων για το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η BP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,7 δισ. δολαρίων για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους και 2,6 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η BP δήλωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι τα αδύναμα περιθώρια διύλισης και τα χαμηλότερα αποτελέσματα εμπορίας πετρελαίου θα μπορούσαν να πλήξουν τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο κατά 700 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία προέβλεψε επίσης μια απομείωση μεταξύ 1 δισ. και 2 δισ. δολαρίων εξαιτίας ενός σχεδίου μείωσης των λειτουργιών του διυλιστηρίου της στο εργοστάσιο Gelsenkirchen στη Γερμανία.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρείας σημειώνουν πτώση περίπου 2,8% από την αρχή του έτους.

Συγκριτικά, οι μετοχές της βρετανικής ανταγωνίστριας Shell έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 8% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ οι μετοχές του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobil έχουν σημειώσει άλμα άνω του 16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ β' τριμήνου

Deals άνω των 8 δισ. γουάν στην έκθεση China-South Asia Expo

Η TotalEnergies αποχωρεί από κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Νότια Αφρική

gazzetta
gazzetta reader insider insider