Apple: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις κέρδη, έσοδα και πωλήσεις iPhone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις κέρδη, έσοδα και πωλήσεις iPhone
Τα έσοδα ήταν 85,78 δισ. δολάρια έναντι 84,53 δισ. της εκτίμησης για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουνίου.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Apple την Πέμπτη, με τα iPhone να συνεχίζουν να παρουσιάζουν ανθεκτικές πωλήσεις, ενώ την έκπληξη έκαναν τα iPad.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα ήταν 85,78 δισ. δολάρια έναντι 84,53 δισ. δολάρια της εκτίμησης της LSEG για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουνίου.

Τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκαν 7,8% σε ετήσια σύγκριση και έφτασαν τα 21,45 δισεκ. δολάρια, επίδοση ρεκόρ, έναντι 19,88 δισ. δολαρίων την προηγούμενη περίοδο.

Μετα-συνεδριακά η μετοχή παραμένει σχεδόν αμετάβλητη σε ημερήσια βάση.

Μέχρι σήμερα το 2024 η μετοχή σημειώνει άνοδο περίπου 18,6%, παρά το δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς, εν μέρει χάρη στον αντίκτυπο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών της εταιρείας τον Μάιο, όπου παρουσίασε το λογισμικό Apple Intelligence.

Τα έσοδα από τα iPhone ήταν 39,30 δισ. δολάρια έναντι 38,81 δισ. δολάρια της εκτίμησης. Οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 0,9% στα 39,30 δισ. δολάρια, μια μικρότερη πτώση από την πτώση 2,2% που ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς η ζήτηση αυξήθηκε εν όψει της κυκλοφορίας των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης. Η πιο σημαντική επιχείρηση της Apple παραμένει το iPhone, το οποίο αντιπροσώπευε περίπου το 46% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Τα έσοδα από τους υπολογιστές Mac ήταν 7,01 δισ. δολάρια έναντι 7,02 δισ. δολάρια της εκτίμησης, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακά ήταν τα έσοδα από τα iPad, 7,16 δισ. δολάρια έναντι 6,61 δισ. δολάρια της εκτίμησης. Στον τομέα των wearables, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,3% στα 8,10 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με εκτιμήσεις των αναλυτών για 7,79 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από υπηρεσίες ήταν 24,21 δισ. δολ. έναντι 24,01 δισ. της εκτίμησης.

Η Apple δεν παρείχε επίσημο guidance, αν και ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook και ο CFO Luca Maestri συνήθως μοιράζονται πληροφορίες για το τρέχον τρίμηνο σε κλήση με αναλυτές.

«Σε σταθερή νομισματική βάση, αναπτυσσόμασταν χρόνο με τον χρόνο. Και έτσι το βλέπουμε από επιχειρησιακή άποψη», δήλωσε ο Κουκ στο CNBC.

«Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ήμασταν ενθουσιασμένοι που ανακοινώσαμε απίστευτες ενημερώσεις στις πλατφόρμες λογισμικού μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, συμπεριλαμβανομένου του Apple Intelligence, ενός επαναστατικού συστήματος προσωπικής νοημοσύνης που βάζει ισχυρά, ιδιωτικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στον πυρήνα των iPhone, iPad και Mac. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτά τα εργαλεία με τους χρήστες μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στις καινοτομίες που θα εμπλουτίσουν τις ζωές των πελατών μας, ενώ παράλληλα θα ηγούμαστε με τις αξίες που οδηγούν την εργασία μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα, μειώνει το guidance

gazzetta
gazzetta reader insider insider