Disney: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το γ' τρίμηνο
Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη και τα έσοδα της Disney για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι επιχειρήσεις streaming κατέγραψαν κέρδη ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη και τα έσοδα της Disney για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς οι επιχειρήσεις streaming κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα από το αναμενόμενο.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,39 δολ./μετοχή για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,19 δολάρια/μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Το συνολικό λειτουργικό κέρδος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 19% σε 4,225 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, χάρη στα θετικά αποτελέσματα του κλάδου της ψυχαγωγίας της Disney, ιδίως του streaming.

Ο τομέας streaming της Disney, ο οποίος αποτελείται από τις πλατφόρμες Disney+, Hulu και ESPN+, απέφερε συνολικά κέρδη για πρώτη φορά, γεγονός που συνέβη ένα τρίμηνο νωρίτερα από ό,τι περίμενε η εταιρεία.

Το streaming σημείωσε λειτουργικά κέρδη 47 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 512 εκατ. δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Ωστόσο, χωρίς το ESPN+, η μονάδα streaming παρουσίασε ζημίες ύψους 19 εκατ. δολαρίων. Το περασμένο τρίμηνο, το Disney+ και το Hulu μαζί σημείωσαν κερδοφορία, αλλά όταν συνδυάστηκαν με το ESPN+, οι επιχειρήσεις streaming υπέστησαν ζημίες.

Οι βασικοί συνδρομητές της Disney+ - στους οποίους δεν περιλαμβάνεται η Disney+ Hotstar στην Ινδία και σε άλλες χώρες της περιοχής - αυξήθηκαν κατά 1% σε 118,3 εκατ., παρά την προηγούμενη ενημέρωση της εταιρείας ότι δεν θα προσθέσει νέους πελάτες κατά το τρίτο οικονομικό τρίμηνο. Οι συνολικοί συνδρομητές της Hulu αυξήθηκαν κατά 2% σε 51,1 εκατομμύρια.

Τα έσοδα του τομέα ψυχαγωγίας αυξήθηκαν κατά 4% στα 10,58 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από συνδρομές λόγω αύξησης των τιμών και της αύξησης των πελατών για το Disney+ Core. Η εταιρεία ανακοίνωσε περαιτέρω αυξήσεις τιμών streaming την Τρίτη. Τα έσοδα για τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα μειώθηκαν κατά 7%.

Τα συνολικά έσοδα της Disney αυξήθηκαν κατά 4% στα 23,155 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πράσινα τιμολόγια: Αύξηση 12% για τις επιχειρήσεις τον Αύγουστο – Ενισχυμένες εκπτώσεις από παρόχους

Lufthansa: Παρατείνει την αναστολή χρήσης του ιρανικού και του ιρακινού εναέριου χώρου μέχρι και τις 13 Αυγούστου

Βρετανία: Σε ύψιστη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές για τον φόβο νέων ταραχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider