Η IKEA λανσάρει marketplace μεταχειρισμένων επίπλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η IKEA λανσάρει marketplace μεταχειρισμένων επίπλων
Το Ikea Preowned θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Μαδρίτη και το Όσλο.

Στην αγορά peer-to-peer εισέρχεται η Ikea, θέλοντας να ανταγωνιστεί ανταγωνιστές όπως το Ebay, το Craigslist και το Gumtree, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να πουλούν μεταχειρισμένα έπιπλα ο ένας στον άλλο.

Το Ikea Preowned θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Μαδρίτη και το Όσλο, μέχρι το τέλος του έτους, με στόχο την ανάπτυξη της πλατφόρμας παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα είπε ο Jesper Brodin, διευθύνων σύμβουλος της Ingka, διαχειρίστριας εταιρείας της πλειοψηφίας των καταστημάτων Ikea παγκοσμίως, στους Financial Times.

Η Ikea διέθετε μια παρόμοια δραστηριότητα, όπου αγόραζε μεταχειρισμένα έπιπλα από πελάτες και τα μεταπωλούσε στο κατάστημα. Ωστόσο, η νέα πλατφόρμα έχει ως στόχο την αγορά μεταχειρισμένων επίπλων που πωλούνται από τον ένα χρήστη στον άλλο - όπου ο Brodin εκτιμά ότι η Ikea έχει υψηλότερο μερίδιο αγοράς σε σχέση με τις πωλήσεις νέων επίπλων.

Στο Ikea Preowned, οι πελάτες θα εισάγουν το προϊόν τους, τις δικές τους φωτογραφίες και την τιμή πώλησης. Ο αγοραστής θα παραλαμβάνει τα έπιπλα απευθείας από τον πωλητή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα ή ένα voucher από την Ikea με μπόνους 15%.

Οι καταχωρήσεις θα είναι δωρεάν, αλλά ο Brodin είπε ότι η Ikea θα μπορούσε τελικά να βάλει «μια συμβολική χρέωση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider