PDD Holdings: Απώλειες 28,57% σε μια μέρα για τη μετοχή της μητρικής του Temu

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PDD Holdings: Απώλειες 28,57% σε μια μέρα για τη μετοχή της μητρικής του Temu
Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αν και κερδοφόρα ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της Wall Street.

Η πτώση σχεδόν 29% των μετοχών του κινεζικού διαδικτυακού λιανοπωλητή PDD Holdings - της μητρικής εταιρείας της online πλατφόρμας πωλήσεων Temu- είναι «υπερβολική διόρθωση», σύμφωνα με τον Shaun Rein, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του China Market Research Group.

Μιλώντας στο CNBC, ο Rein ανέφερε ότι «ο πανικός ήταν υπερβολικός χθες το βράδυ» και ότι αυτή θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή.

Τα σχόλιά του έρχονται ύστερα από τις απώλειες της μετοχής της τάξης του 28,57% τη Δευτέρα, υποχώρηση που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλειά τους από την εισαγωγή τους στο Nasdaq, μια κάμψη που οφείλεται στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου για την PDD Holdings ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Η PDD Holdings ανέφερε έσοδα β' τριμήνου ύψους 97,06 δισεκατομμυρίων γουάν, ή 13,6 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 86% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αλλά αυτό ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες της Wall Street για τριμηνιαία έσοδα 14,034 δισ. δολαρίων, ή 99,98 δισ. γουάν, από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Η PDD ανέφερε λειτουργικά κέρδη 32,56 δισεκατομμυρίων γουάν, αυξημένα κατά 156% από πέρυσι, ενώ τα αποδιδόμενα έσοδα αυξήθηκαν κατά 144% σε ετήσια βάση στα 32,01 δισεκατομμύρια γουάν.

Πάντως ο Rein, μέσα στην πτώση βλέπει μια ευκαιρία: «Πιστεύω πραγματικά ότι η PDD είναι μια καλή αγορά με σχεδόν 30% μείωση, επειδή η εταιρεία εξακολουθεί να επεκτείνεται. Λοιπόν, απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά εξακολουθείτε να αναπτύσσετε με 20%, 30%, και εξακολουθεί να κάνει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Θέμα δηλώσεων

Ωστόσο, το sell-off μπορεί να προκλήθηκε από δηλώσεις προερχόμενες από την ηγεσία της εταιρείας, όχι από τα νούμερα του δεύτερου τριμήνου, δήλωσε ο Ben Harburg, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων CoreValues ​​Alpha.

Ο Λέι Τσεν, πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της PDD, έγραψε στην ανακοίνωση των κερδών ότι «αν και ενθαρρυνόμαστε από τη σταθερή πρόοδο που σημειώσαμε τα τελευταία τρίμηνα, βλέπουμε πολλές προκλήσεις μπροστά».

Ο Τσεν πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι «έτοιμη να δεχτεί βραχυπρόθεσμες θυσίες και πιθανή μείωση της κερδοφορίας», καθώς επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε τομείς όπως η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια, καθώς και η βελτίωση του εμπορικού της οικοσυστήματος.

Οι απόψεις του επαναλήφθηκαν και από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών του PDD, Jun Liu, ο οποίος έγραψε: «Κοιτάζοντας το μέλλον, η αύξηση των εσόδων θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα πίεση λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού και των εξωτερικών προκλήσεων». Πρόσθεσε ότι «η κερδοφορία θα επηρεαστεί επίσης καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε αποφασιστικά».

Ο Harburg ανέφερε ότι ο κινεζικός τομέας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι επί του παρόντος κορεσμένος και ότι η PDD αντιμετωπίζει εγχώριους ανταγωνιστές όπως η JD, η Alibaba και η Shein. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με ονόματα όπως η Amazon.

Αυτό, σε συνδυασμό με την αδύναμη καταναλωτική ανάπτυξη στην Κίνα, οδήγησε σε ύφεση στον κινεζικό τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου, είπε ο Harburg, αναφερόμενος στα αδύναμα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου από την JD.com και την Alibaba.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moveo.AI: Με χρηματοδότηση 2,6 εκατ. δολ. επεκτείνει τις δραστηριότητές της

ExxonMobil: Σχεδόν αμετάβλητη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο ως το 2050

Ζούκερμπεργκ: Το Facebook δέχθηκε πιέσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει αναρτήσεις για τον Covid

gazzetta
gazzetta reader insider insider