Υποψήφια για το «κλαμπ» με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων η Berkshire Hathaway

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποψήφια για το «κλαμπ» με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων η Berkshire Hathaway
Έτοιμη να αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης είναι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, μετατρέποντάς τη στην έννατη εταιρεία που πετυχαίνει αυτό το ορόσημο.

Έτοιμη να αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης είναι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, με αποτέλεσμα να γίνεται η 9η εταιρεία που βρίσκεται καθ' οδόν να επιτύχει το σημαντικό ορόσημο. Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της ανήλθε σε σχεδόν 993 δισ. δολάρια την Τρίτη, απέχοντας μόλις 7 δισ. δολάρια από τον στόχο του 1 τρισ. δολ. με βάση το κλείσιμο της Wall Street την Τρίτη.

Οι «Υπέροχες Επτά» (Magnificent Seven, δηλαδή: η Nvidia, η Microsoft, η Apple, η Amazon, η Meta, η Alphabet, η Tesla) έχουν μπει στο «στενό»... κλαμπ του 1 τρισ. δολ., καθώς επίσης και η Saudi Aramco, ο πετρελαϊκός κολοσσός που ελέγχεται από το σαουδαραβικό κράτος. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla του Έλον Μασκ αποτιμάται σήμερα σε 668,35 δισ. δολάρια, περίπου στο ήμισυ της μέγιστης χρηματιστηριακής αξίας που πέτυχε τα τέλη του 2021.

Από την άλλη πλευρά, υπενθυμίζεται πως η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία που πέτυχε το ορόσημο αυτό το καλοκαίρι του 2018. Η Berkshire Hathaway είδε τη συνολική κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται κατά περίπου 218 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2024, ενώ μόνο η φετινή της επίδοση ξεπερνά το σύνολο της αξίας τόσο της American Express όσο και της McDonald's!

Οι μετοχές Class Α της Berkshire έχουν κερδίσει 27,4% το 2024, αγγίζοντας την Τετάρτη στα 691.349 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι μετοχές Class Β του ομίλου έχουν ενισχυθεί κατά 29,2% φέτος στα 460,63 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο CNN η πρώτη συνέντευξη της Καμάλα Χάρις αφότου έλαβε το χρίσμα

Γερμανία: Αύξηση των απελάσεων το 2024 εν μέσω πολιτικών αντεγκλήσεων

Μέλισσα Κίκιζας: Συνεχίζει απρόσκοπτα τα επενδυτικά της σχέδια και ποντάρει πολλά στις εξαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider