ΔΕΗ: Στα 15,94 λεπτά ανά kWh το πράσινο τιμολόγιο τον Σεπτέμβριο – Μείωση 3% 

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Στα 15,94 λεπτά ανά kWh το πράσινο τιμολόγιο τον Σεπτέμβριο – Μείωση 3% 
Στα 17,14 λεπτά του ευρώ ανά kWh η χρέωση της επιχείρησης για μηνιαίες καταναλώσεις πάνω από τις 500 κιλοβατώρες. 

Σημαντικό μέρος των αυξημένων χονδρεμπορικών τιμών θα απορροφήσει η ΔΕΗ και τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία πριν από λίγο, για τον νέο μήνα στο πράσινο τιμολόγιό της (Γ1) η χρέωση ημέρας είναι 15,94 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε μείωση κατά 3% (για την ακρίβεια 2,8%) σε σχέση με τη χρέωση του Γ1 τον Αύγουστο για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες, η οποία ήταν 16,391 λεπτά του ευρώ ανά kWh χωρίς την επιδότηση.

Όπως είναι φυσικό, με την παράταση της επιδότησης και τον Σεπτέμβριο -που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση- η τελική τιμή για τον Σεπτέμβριο θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο. Οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ για τη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος μπορεί να γίνουν ακόμη και σήμερα, ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι με την ενίσχυση των 1,6 λεπτών ανά kWh, που δόθηκε τον Αύγουστο για καταναλώσεις έως 400 κιλοβατώρες, η τελική τιμή του Γ1 τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε στα 14,791 λεπτά ανά Kwh.

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν το όριο των 500 κιλοβατώρων, η χρέωση του Γ1 είναι 17,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο. Επίσης, η χρέωση του νυχτερινού (στο Γ1Ν) είναι 12,84 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Όπως είναι γνωστό, ήδη η Protergia έχει ανακοινώσει πως διατηρεί και τον Σεπτέμβριο (για τρίτο συνεχόμενο μήνα) τις ίδιες χρεώσεις στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος. Επίσης, και η ΗΡΩΝ κρατά σταθερές τις τιμές στο ειδικό τιμολόγιο για 3ο συνεχόμενο μήνα.

Και στην περίπτωση των δύο εταιρειών, η όποια επιδότηση θα "κουρέψει" τις τελικές τιμές των τιμολογίων τους για τον Σεπτέμβριο. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις και των υπόλοιπων εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Protergia: Σταθερές τιμές ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Απορροφά το αυξημένο κόστος

ΗΡΩΝ: Σταθερές τιμές στο ρεύμα και τον Σεπτέμβριο, για 3ο συνεχόμενο μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider