BYD: Ρεκόρ πωλήσεων τον Αύγουστο παρά το «φρένο» στα ηλεκτρικά οχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BYD: Ρεκόρ πωλήσεων τον Αύγουστο παρά το «φρένο» στα ηλεκτρικά οχήματα
Οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα 30% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023, στα 370.854 οχήματα.

Ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε τον Αύγουστο η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD, με τις πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων να αυξάνονται ταχύτερα από εκείνες των κινούμενων με μπαταρία οχημάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα 30% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023, στα 370.854 οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα με μπαταρία σημείωσαν άνοδο 12% και τα υβριδικά κατά 48% αντιπροσωπεύοντας μερίδιο λίγο κάτω από τα 2/3 επί των πωλήσεων της BYD για τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, αρκετές startup που παράγουν ηλεκτρικά οχήματα έχουν δει τον τελευταίο μήνα τις πωλήσεις τους να μειώνονται σημαντικά.

Για παράδειγμα η Li Auto, που ειδικεύεται range extender αυτοκίνητα (ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία που περιλαμβάνουν έναν μικρό βοηθητικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, με αποκλειστικό σκοπό την επαναφόρτιση της μπαταρίας για επιπλέον αυτονομία), ολοκλήρωσε 48.122 πωλήσεις τον Αύγουστο από 51.000 τον Ιούλιο.

Η Aito που χρησιμοποιεί τεχνολογίες της Huawei ανέφερε πτώση 10.000 στις πωλήσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Βγαίνοντας στις διεθνείς αγορές

Την Παρασκευή, η αυτοκινητοβιομηχανία Zeeckr ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου της SUV το οποίο θα πωλείται περισσότερο από 1.400 δολάρια χαμηλότερα από το μοντέλο Y της Tesla. Η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κίνας έχει δηλώσει την πρόθεσή της να λανσάρει το νέο της όχημα παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν διευκρίνισε συγκεκριμένες περιοχές.

Η BYD πούλησε τον Αύγουστο 31.451 οχήματα στο εξωτερικό ανεβάζοντας το σύνολο του έτους σε 264.869, πάνω από τα 242.765 του 2023. Εάν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC, πρόκειται να φτάσει να εξάγει εκτός Κίνας κοντά στα 400.000 οχήματα μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider